Egyre nagyobb teret hódít magának az Apple Watch az okosórák piacán

HusztiD 2019.11.21. 15:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 258

Screen-Shot-2019-09-10-at-7.40.04-PM

Ha az okosórákról beszélünk, akkor tudjuk jól, hogy eddig mindig az Apple uralta a piacot. Véget ért a 2019-es év harmadik negyedéve, így a Strategy Analytics csapata egy új kimutatással állt elő, melyből kiderült, hogy bizony egyre jobban vezeti az eladásokat a kaliforniai vállalat.

A legutóbbi negyedévben egyértelműen az almás okosóra volt a menő, ugyanis az előző év ugyanezen időszakához képest 51 százalékkal növelte eladásait az Apple. Ez szám szerint 4,5-ről 6,8 millióra történő növekedést jelent. Ha mindez nem lenne elég, akkor ameddig a kaliforniaiak tavaly a piac 45 százalékát tudhatták magukénak, addig most a 47,9 százalékát birtokolták.

A Samsung volt a második gyártó, ám ők sem panaszkodhatnak, ugyanis 73 százalékos növekedést értek el a tavalyi 1,1 milliós darabszámról az idei 1,9 milliósra. Harmadik helyen a Fitbit található meg, kiknek csak 7 százalékkal sikerült növelni az eladásaikat, így legutóbb 1,6 milliót szállítottak le kiegészítőikből.

Amennyiben az összesített eladásokat nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy 42 százalékkal nőtt a piac az előző év ugyanezen időszakához képest. Ameddig tavaly kereken 10 millió darab okosórát passzoltak el a gyártók, addig idén sikerült 14,2 millióra megemelniük eladásaikat.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!