Megérkezett a régóta várt 16 colos MacBook Pro

HusztiD 2019.11.14. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 295

Apple_16-inch-MacBook-Pro_111319_big.jpg.large_

Az utóbbi napok pletykaáradatai beigazolódni látszanak, ugyanis az Apple végre-valahára a tegnapi nap folyamán elérhetővé tette legújabb laptopját. A 16 colos MacBook Pro megjelenésével az almások kaszálták a 15-ös szériát, ám a jó hír, hogy az árszabás ugyanaz maradt, mint elődjénél.

Maga a laptop méretei fizikálisan szinte egy az egyben megegyeznek a korábbi 15 colos MacBook Próéval, azonban az Apple-nek mégis sikerült egy 16 colos kijelzőt elrejtenie benne úgy, hogy csökkentette a kijelző kávájának a méretét. Ennek köszönhetően a felbontás 3 072 x 1 920 pixel lett, valamint a fényerő továbbra is 500 nit maradt.

További jó hír, hogy a laptopban immáron az Intel kilencedik generációs Core i processzorai kaptak helyet. Mindkét gép alapból 16GB RAM-mal van felvértezve, amit egyébként 64GB-ig bővíthetünk, illetve opcionálisan 8TB SSD-t pakolhatunk bele. A hatmagos gépben egy AMD Raden Pro 5300M grafikus kártyát találhatunk meg, míg a nyolcmagos testvérében az eggyel nagyobb, 5500M teszi a dolgát.

Végül érdemes a billentyűzetről is szót ejteni, ugyanis az Apple dobta a több, mint három éve használt pillangó mechanikát, s visszatért az ollóshoz. Az almások szerint egészen nagyszerű az új billentyűzet:

A 16 hüvelykes MacBook Pro új szintre emeli a munkavégzés hatékonyságát. Az új Magic Keyboardon precízen, kényelmesen és halkan gépelhetsz a kifinomultabb ollós mechanizmus és az 1 mm-es billentyűút jóvoltából. A Touch Bar hatékony gyorsbillentyűket helyez a kezed ügyébe, a Touch ID-val pedig csak egy pillanat az azonosítás. A különálló Escape billentyűvel gyorsan válthatsz a módok és a nézetek között, a fordított „T” elrendezésű nyílbillentyűkkel pedig hasíthatsz a kódsorokban, illetve táblázatokban, és könnyen vezé­relheted a játékokat is.

Ami pedig az árakat illeti:

mbp

Érdemes az Apple hivatalos oldalára ellátogatni, hiszen ott mindent megtudhatunk az új MacBook Próval kapcsolatosan.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!