Kétszer annyi Apple felhasználó vásárol okosórát, mint Androidos

HusztiD 2019.11.07. 09:55 Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 176

applewatchseries5

Megszokhattuk már, hogy mindig készül egy-egy érdekes felmérés valamelyik kutatócsapat által. Ezúttal a CIRP mérte fel, hogy milyenek a szokások az iOS és az Android felhasználók között akkor, ha okosóráról beszélünk.

Sajnos a statisztikát csak az amerikai felhasználó között végezték el, így csak ezen számokból tudunk kiindulni. Nézzük először az iOS tábort. A felhasználók 34 százaléka rendelkezik valamilyen okosórával. Ha ezt tovább bontjuk, akkor a válaszadók 19 százaléka nyilatkozta, hogy egy Apple Watch-csal rendelkezik, amit 10 százalékkal követ a Fitbit, majd az egyéb kategória további 5 százalékos részesedéssel.

Amennyiben az Androidosok táborát nézzük, akkor látható, hogy ott másabbak a szokások, hiszen itt csak a felhasználók mindösszesen 16 százaléka birtokol egy okosórát. A válaszadók 4 százaléka jelezte, hogy egy Samsung márkájú órával rendelkezik, míg Fitbittel 5 százalékuk. Természetesen a maradék 7 százalék az egyéb kategóriákba sorolható készülékeket rejtik magukban.

cirp-apple-watch

A számok alapján elmondhatjuk, hogy Amerikában az iOS felhasználók közül kicsivel több, mint egyharmados az okosórával rendelkezők száma, míg a droidos felhasználóknál az egyötödös szintet sem éri el. Mondjuk mi azért kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy világszinten mi a helyzet, hiszen ott biztosan másabb megoszlásokat kaptunk volna.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!