Bajban a Spotify?

HusztiD 2019.10.28. 15:55 Apple Music 0 db 2 327

1_c0FaLqy4tcO1uuYLP8AWBw

Az utóbbi években jóformán csak két zenestreamingelő szolgáltatásról beszélhettünk, az Apple Music és a Spotify párosáról. Az almások több, mint négy éve, míg a Spotify egy évtizede indította útjára szolgáltatását, mely azóta a legnagyobbá nőtte ki magát, hiszen 100 milliónál is több fizető előfizetővel rendelkeznek.

A Fortune egyik elemzője, Ben Thompson viszont egy nagyon érdekes dolgot emelt ki nem olyan régen. Hiába rendelkezik sok előfizetővel a Spotify, mégsem annyira jövedelmező, mint amennyire hinnénk. Ugyan nem számszerűsített, de annyit elárult, hogy a szolgáltató nagyon sok jogdíjat fizet a streamelések után. Elviekben a Spotify újabb tárgyalásokat folytat a különböző kiadókkal, melynek berkein belül újabb kétéves szerződéseket üthetnek nyélbe, ahol valamennyivel csökkenhet a jogdíjak mértéke. Amennyiben ez nem jön össze, akkor nehéz időszak elébe nézhetnek.

Kicsit egyébként érdekes elhinni, hogy egy több, mint 100 milliós fizető bázissal sem dőlhet hátra manapság egy streamszolgáltató. Nyilván ebben a helyzetben könnyebb az Apple dolga, ugyanis ők több lábon is állnak, így amit más szolgáltató kevésbé képes benyelni, addig ők simán tudják húzni az időt.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!