Bemutatkozott a Pixel 4, az iPhone 11 széria legújabb hasonmás-kihívója

HusztiD 2019.10.16. 11:56 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 832

pixel_4_header_2

Ahogyan azt vártuk, tegnap este folyamán ejtette meg médiaeseményét a Google, ahol bemutatták a már jó ideje várt Pixel 4 okostelefonokat. A bejelentést megelőzően hónapokkal kiderültek bizonyos dolgok, hogy miket várhatunk, s úgy tűnik, hogy a Google ismételten beállt a sorba, hiszen a Pixel 4 széria néhol egy az egyben lemásolja az Apple készülékeit.

Utóbbi években megszokhattuk, így a Google ezúttal is két telefont prezentált: a Pixel 4-et és a Pixel 4 XL-t. A kisebbik telefon egy 5,7 colos OLED kijelzővel rendelkezik, míg nagyobb testvére egy 6,3 colossal, ám mindkét modellnél 90Hz-es képfrissítésre képes a kijelző. A két telefon hátoldala jelentősebb változásokon esett át az előző évi modellekhez képest, s nagyon hasonlít az iPhone 11 széria hátlapjaira, azonban ezen telefonok csak egy 12 megapixeles széles és egy 16 megapixeles telefotó lencsét kaptak.

A két telefon hardveresen megegyezik egymással. Újdonság a már korábban bejelentett arcfelismerő rendszer, amely az eddigi információk alapján a leggyorsabb a piacon, ami mellett egy úgynevezett radar, avagy új érzékelő is helyt kapott benne, ami által hasznos lehetőségeket aknázhat ki a későbbiekben a gyártó. Érdemes szót ejteni, hogy a Google is ejtette az ujjlenyomat olvasóját a telefonjaiból. A készülékek lelkét egy Snapdragon 855 processzor adja, ami mellé 6GB RAM-ot pakoltak, valamint 64 és 128GB-os háttértárral hozhatjuk ki. A kisebbik telefonban egy 2 800 mAh-es, míg a nagyobbikban egy 3 700 mAh-es aksit találhatunk meg.

Ahogyan lenni szokott, a Google ezúttal szintén nagy hangsúlyt fektetett a szoftverre. Például a médiaeseményen demonstráltak alapján a telefonok sokkal jobb úgynevezett Live HDR+, Dual Exposure Controls, valamint éjszakai csillagászati funkcióval rendelkeznek. Ezeken felül bemutatkozott az új Pixelbook Go laptop, illetve a Google is belépett a vezeték nélküli fülesek világába a Pixel Buds-szal.

Az árazások végül ugyanúgy korrektnek mondhatóak, mint előző évben, ugyanis ezer dollár alatt tartja a Google a Pixel 4 családot. A Pixel 4-ért 799, míg a Pixel 4 XL-ért 899 amerikai dollárt kérnek, hivatalos megjelenésre pedig október 24-én lehet számítani az amerikai piacon.

Kíváncsiak leszünk az első tesztekre és videókra, hogy miként veszik fel a Google új okostelefonjai a versenyt az iPhone 11 szériával.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!