Új Mini-LED kijelzőt kapnak a 2020/21-es csúcs iPad Pro és MacBook Pro modellek

HusztiD 2019.10.03. 15:55 iPad, Kiemelt hírek, Mac 0 db 333

macos-catalina-sidecar

Ming-Chi Kuo ismételten hallatott magáról, s ezúttal arról árulkodott a befektetőknek, hogy milyen újdonságot várhatunk az Apple-től az elkövetkezendő két év folyamán az iPad és a MacBook Pro terén. Elviekben az almások a jó öreg LCD panelt egy sokkal jobb és újabb, Mini-LED-re cserélik le.

Az elemző megjegyezte, hogy a hamarosan megjelenő Pro Display XDR-ben (amit a WWDC ’19 konferencián mutattak be) 576 darab különálló LED-et találhatunk meg, ami megvilágítja a kijelzőt. Ugyebár az almások beharangozták, hogy mennyire nagyszerű és szép lesz a monitor, azonban a következő szint a nyakunkon lehet. Kuo úgy hiszi, hogy a 2020/21-es csúcs iPad Pro és MacBook Pro modellek ezzel az újabb, Mini-LED technológiával lesznek felszerelve.

Elviekben ezen eszközökben hozzávetőlegesen 10 ezer LED lesz megtalálható, ami nagy előrelépés az előbb említett 576-os darabszámhoz. Elviekben egyetlen egy darab LED 200 mikron méretű lesz, ami lényegesen kisebb attól, amit a Pro Display XDR-ben használnak majd. Kuo úgy hiszi, hogy az iPad modelleknél 10-12 collal, míg a MacBook Próknál 15-17 collal lehet számolni.

Az egyik oka az, hogy OLED helyett Mini-LED-re áll át az Apple, hogy kiküszöböljék vele a beégést. Elviekben ezen technológiánál nem beszélhetünk beégésről, ami idővel meglátszana a készülékeink kijelzőjén. A másik pedig, hogy ezen új paneleket első sorban az LG gyártaná le, amivel csökkentenék a Samsung-gal való kapcsolatukat.

Még ugyan messze van az említett dátum, de kíváncsian várjuk, hogy vajon igazak lesznek-e az elemző jóslatai.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!