A kiszivárgott információk ellenére is tudott meglepetést okozni az Apple az iPhone 11 eventen

HusztiD 2019.09.11. 17:55 Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 601

Tim-Cook-Apple-fall-keynote-September-2019-780x439

Megszokhattuk, hogy az Apple hivatalos médiaeseményei előtt minden fontos dologról kiszivárognak az információk. Így volt ez idén és az elmúlt években is, hiszen a bemutató előtt egy fél évvel már tudtuk, hogy hogyan fognak kinézni az új telefonok, s milyen újdonsággal kerülnek piacra. Ebből kiindulva egy unalmas event várt volna ránk, azonban Timnek és csapatának sikerült pár meglepetést okoznia.

Az első nagyon lenyűgöző újdonság az ötödik generációs Apple Watch-csot érinti, ami mindig bekapcsolt Retina kijelzővel rendelkezik. Az almásoknak egy LTPO panel segítségével sikerült megoldaniuk azt, hogy az óra kijelzője mindig éber legyen, s mutassa az adott időt. Lényegében ezt úgy valósították meg, hogy ilyenkor 1 Hz-en frissül a kép, mikor pedig magunk elé emeljük, akkor 60-as értékre ugrik fel a képfrissítés. Mindezt úgy sikerült kivitelezniük, hogy maradt a jól megszokott 18 órás üzemidő.

Apple-Watch-Series-5-LTPO-screen-

A második nagyon fontos újdonság, hogy az Apple-nek sikerült azt elérnie, hogy emelt a telefonjaik üzemidején. Az ígéretek alapján az iPhone 11 egy órával bírja tovább, mint az Xr, míg az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max 4, illetve 5 órával bírja jobban az egész napos megmérettetéseket, mint a tavalyi csúcsmodellek. Mindez persze a telefonokban lévő új A13 Bionic chipnek köszönhetően. Sajnos az előadáson az nem derült ki, hogy fizikálisan is nőtt-e az akkumulátorok kapacitása, de mindenesetre eléggé jók a jelenlegi ígéretek.

IPhone-Pro-Max-5-extra-hours-battery-life

A harmadik dolog pedig az Apple TV+ szolgáltatás. Tim nagyot robbantott, mikor bejelentette hogy a streamszolgáltatásuk havi 4,99 dollárért lesz igénybe vehető, hiszen a legnagyobb riválisokból kiindulva mindenki 9,99 dolláros havidíjat saccolt. Ez még mind semmi, ugyanis minden új Apple terméket (iPhone, iPad, Mac, Apple TV) vásárló felhasználót egy egyéves előfizetéssel ajándékoznak meg. Természetesen az Apple megteheti, hogy egy évet ingyenesen ad, míg a többi szolgáltatónak ez nehézséget jelentene.

AppleTV-1-year-free-trial

Nem egészen apró, de fontos újítások ezek. Voltaképp ezért nem érdemes sokszor teljesen elhinni a pletykákat, hiszen ott csak alapvető dolgokat tudhatunk meg arról, hogy mit várhatunk a közeljövőben, de konkrét infókat nem. Igaz, hogy már több hónapja tudjuk, milyenek lesznek az új telefonok, de ezen felül sikerült meglepnie minket az Apple-nek.

Ti mit szóltok a témához?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Atti - 2019.09.11. 23:31

    Azért ez összességében elég gyér…

  2. Atti - 2019.09.11. 23:31

    Legalábbis szerintem…

  3. Boxoló - 2019.09.12. 23:00

    Jony-t kiraktàk ez lehet jò jel …

Szólj hozzá Te is!