Mostantól kevésbé versenyellenes az App Store

HusztiD 2019.09.10. 12:55 App Store, Apple 0 db 104

app-store1

Augusztus folyamán számoltunk be arról, hogy bizonyos feltevések szerint teljesen versenyellenes magatartást tanúsít az Apple az App Store-ral kapcsolatosan. Ha a keresőbe írunk valamit, akkor az almások saját alkalmazásait rangsorolja elsők között a digitális áruház.

A New York Times részére adott interjút az Apple két vezetője, Phil Schiller és Eddy Cue, kik elmondták, hogy nem olyan rég változtattak az App Store keresési algoritmusán. Korábban, ha például valaki beírta az áruház keresőjébe, hogy Office, akkor az áruház a Microsoft Office csomagjának a programjait listázta ki elsőnek. Nos, ugyanez volt a helyzet a kaliforniaiaknál is, hiszen ha valaki azt írta be, hogy Music, akkor az Apple saját alkalmazásait dobta ki az első találatok között.

A két vezető elmondása alapján változtattak az algoritmuson, így mostantól nem csak az Apple-re, de a többi programra vonatkozóan is kevesebb találatot ad ki. Egyrészt ez jó, mivel nem mondhatják azt az Apple-re, hogy versenyellenes magatartást mutat, másrészről meg a többi fejlesztőnek, mint a Microsoft-os példával élve, szintén kevesebb találata lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!