Az Apple bemutatta a 10,2 colos iPad-et és az Apple Watch S5-öt

HusztiD 2019.09.10. 19:46 Apple, Apple Watch, iPad, Kiemelt hírek 2 db 1,096

iphone2019-1594

A várakozásoknak megfelelően, magyar idő szerint, este 7 órakor vette kezdetét az Apple 2019. szeptemberi médiaeseménye, ahol a vállalat vezetői bemutatják a legújabb termékeket. A megszokottakkal ellentétben most nem a száraz statisztikával nyitott a csapat, hanem tovább beszéltek a tavasszal és demóztak már bemutatott Apple Arcade-ről, amely szeptember 19-től rajtol, havidíja pedig 4,99 dollár (és feltehetően euró) lesz. Ezt követően az Apple TV+ szolgáltatásról is beszéltek, ahol az első műsor november elsején startol, majd havonta érkezik a többi original sorozat. Havidíja ennek is 4,99 dollár lesz, de aki új Apple TV-t, Mac-et vagy iPhone-t vásárol, azt egy egyéves TV+ szolgáltatással ajándékozzák meg.

A kicsit hosszú és látványos felvezetés után elsőnek az iPad-ről esett szó. Mint kiderült, az új felhasználók 60 százaléka tette le voksát egy 9,7 colos iPad-re, ezért megérkezett a hetedik generációs iPad Smart Keyboard és Apple Pencil támogatással. Lényegében az eddigi 9,7 colos tablet lett az új 10,2-es táblagép, melyben egy A10 Fusion processzor található meg. Sokkal jobb a betekintési látószöge, illetve 2,5x-ösen világosabban világít. Ennél a táblagépnél erősen rágyúrt a multitaskingra az Apple, melyre nagy hangsúlyt fektettek, illetve kiemelték, hogy 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készül.

Az új 10,2 colos iPad ára 329 dollártól indul.

iphone2019-1675

Az ötödik generációs Apple Watch bemutatása előtt egy videómontázst láthattunk azokról, kik köszönetet mondtak az almásoknak az okosóra figyelmeztető funkciói miatt, amely több esetben életet mentett. Megtudhattuk, hogy az Apple Heart Study által több, mint 400 ezer ember vesz részt a programban.  Elindítják a Hearing Study-t, a Woman’s Health Study-t és a Heart & Movement Study-t, melyekkel különböző partnerekkel segítségével igyekeznek jobbá tenni az emberek életét.

az óra egyik újdonsága az always-on kijelző, amit egy LTPO panelnak köszönhetően sikerült megoldaniuk. Elviekben energiatakarékos lesz, s 18 órás üzemidőt kínál. Az iPhone-okhoz hasonlóan lesz beépített irányjelző az Apple Watch 5-ben is, emellett pedig lesz egy nemzetközi segélyhívó funkciója is a cellularos óráknak. Természetesen az alumínium modell szintén újrahasznosított alumíniumból készül, valamint a pletykáknak megfelelően az Edition modell elérhető lesz kerámia és titánium kivitelben egyaránt.

Az árak maradnak a régiek, az ötödik generációs órák pedig szeptember 20-tól lesznek megvásárolhatóak az első körös országokban. Egyelőre még a harmadik generációs modelleket is piacon tarja az Apple.

Képek: Engadget

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Rács - 2019.09.10. 20:20

    Arcade 4,99 dollár! Mit néztetek?

  2. Roberto - 2019.09.11. 14:33

    Oktatasi intezmenyek kapnak kedvezmenyt Ipad vasarlasakor? Ha igen ezt hol lehet igenyelni?

Szólj hozzá Te is!