Szabadalmak alapján nagyon hasznos kiegészítő funkciókat kaphatnak a jövőbeli Apple Watch modellek

HusztiD 2019.09.09. 15:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 929

Apple-Watch-Series4_LiquidMetal_09122018

Az Apple újabb szabadalmakat jegyeztetett be az elmúlt napok folyamán, s ezúttal az Apple Watch került a középpontba. Összesen három darab leírásról beszélhetünk, melyek között egy új biometrikus azonosítási eljárás, egy úgynevezett önszorító és egy LED-es kijelző funkciót kaphat.

Az első szabadalom alapján az új azonosítási eljárást kaphatna az óra, amivel nem kellene többé a jelkódunkat beírni. Lényegében egy új szenzor kapna helyet a készülékben, amely képes lenne kielemezni a bőrünket. Ennek köszönhetően az óra egy IR hőérzékelő szenzor által megállapítaná, hogy milyen a bőrünk – hol hidegebb, hol melegebb, hol vannak a bőrrepedéseink és hajszálaink. Nagyon bonyolult eljárással működne ezen funkció, de dióhéjban a bőre alapján azonosítaná felhasználóit az Apple Watch.

A második szabadalom szintén érdekes, hiszen az egy úgynevezett önszorító funkcióval bővülne. Lényege, hogy az óra szíja automatikusan feszesebbre állítódna, amennyiben az óra tudja, hogy éppen sportolni készülünk. Amint az Apple Watch érzékeli, hogy mozgunk, akkor szorítana a szíj, illetve ahogyan abbahagynánk, lazábbra venne. Ez nagyon jól jöhetne futás, vagy akár úszás alkalmával, ugyanis így pontosabb lenne a pulzusmérés, mint egy lazábbra állított szíj által. Nem utolsó sorban a szíj apróbb szorításokkal jelezne, ha elértünk valamilyen mérföldkövet – pl. futásnál kilométerenként jelezne.

apple-watch-band-indicators

A harmadik és egyben utolsó szabadalom szintén egy remek kiegészítés lenne. Lényegében egy olyan szíjról van szó, amely LED kijelzőt kapna. Amint valamilyen tevékenységet végeznénk, akkor az órának nem is kellene bekapcsolnia a saját kijelzőjét, hiszen az alatta lévő szíj kijelezné a szükséges információkat, mint például azt, hogy futunk, vagy épp pulzust mér.

Ne feledjük, ezek csak újabb szabadalmak a sok közül, így kérdéses, hogy lesz-e ezekből alkalmazva valami a közeljövőben. A leírások nagyon jól hangzanak, így kíváncsian várjuk, hogy milyen újdonságokat kapnak a soron következő modellek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!