Küszöbön az iPhone XI, de az iPhone Xr továbbra is az egyik legnépszerűbb okostelefon

HusztiD 2019.09.09. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 607

iphone-xr-colors-splash-800x451

Az Apple a tavalyi év folyamán nem csak a csúcskategóriás iPhone Xs-t dobta piacra, hanem azokra is gondolt, kik számára drága a telefon ezer dolláros indulóára. Ennek apropóján októberben megérkezett az iPhone Xr, mely 750 dollártól indult, azonban OLED kijelző helyett LCD volt benne megtalálható.

Úgy tűnik, hogy az almások nem döntöttek rosszul, hogy egy olcsóbb alternatívát is piacra dobnak, ugyanis az IHS Market legújabb felmérése alapján ez a készülék volt az idei év első és második negyedévének legnépszerűbb okostelefonja. Az első negyedévben az Apple 13,6 millió, míg a másodikban újabb 13,3 millió iPhone Xr-t szállított le, ami az első féléves számokat tekintve 26,9 milliót jelent. Ha csak az amerikai piac megoszlását nézzük, akkor júliusban eladott telefonok 48 százaléka volt egy iPhone Xr.

Ha a világszinten második legtöbbet eladott telefonról beszélünk, akkor az a Galaxy A10 volt, melyet harmadik helyen a Galaxy A50 követett. Érdekesség, hogy az első félévben az előbbiből összesen 13,4 milliót adott el a Samsung, míg az utóbbi helyen lévőből 12 milliót – ergo az Apple egy telefonjával többet adott el, mint a Samsung kettővel. További érdekesség, hogy az iPhone 8 is eléggé népszerű volt, hiszen ugyanezen idő alatt az almások 10,3 milliót szállítottak le belőle. Említésre méltó még az iPhone Xs Max, amely szintén belefért a top 10-es listába, egészen pontosan a kilencedik helyre a 9,6 milliós eladásaival.

További érdekesség, hogy hiába mutatta be nagy reményekkel a Samsung idén márciusban a Galaxy S10-es felhozatalt, sajnos a koreaiak csúcskészüléke nem jutott be a top 10-es listába. A felmérésből egyébként kiderült, hogy a vásárlóknak még mindig drága az ezer dolláros árcédula, hiszen az első tíz telefon közül csupán az iPhone Xs Max volt az, mely ilyen árcédulával büszkélkedhet, a többi jóval ez alatt volt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Imi - 2019.09.09. 10:43

    De furcsa lesz amikor egy xiaomi betaszítja maga mögé az almát… Igazából meg is érdemlik.

Szólj hozzá Te is!