Sebességteszt: Galaxy Note 10+ vs iPhone Xs Max – új bajnok a láthatáron

HusztiD 2019.09.03. 15:55 iPhone, Kiemelt hírek, Videók 0 db 709

maxresdefault

Most, hogy immáron megjelent a Samsung legújabb csúcsmodellje, a Galaxy Note 10+, a PhoneBuff csapata készített egy új összehasonlító videót, melyben az Apple legújabb csúcsmodelljével, az iPhone Xs Max-szal vetik össze. Ahogyan lenni szokott, több alkalmazást futtatnak le egy robotkar segítségével az első körben, majd a másodikban újra megnyitják őket hogy megnézzék, melyiknek kerül több időbe betöltenie az adott appokat.

Az iPhone Xs Max-ban összesen 4GB RAM-ot találhatunk meg, mely mellett az almások új, A12 Bionic processzora teszi a dolgát. Ezzel ellenben a Galaxy Note 10+-ban egy Snapdragon 855-ös chipet találhatunk meg, ami mellé a gyártó egyenesen 12GB memóriát pakolt. Ha csak a papírformát nézzük, akkor a tripla akkora memória miatt a Samsung az esélyesebb.

Ahogyan a videóban láthatjuk, az eddig megszokottakkal ellenben nem az Apple aktuális csúcsmodellje, hanem a Samsungé nyerte meg az első kört, ugyanis 1 perc 55 másodperc alatt végzett, míg ugyanezen feladatok végrehajtásához 14 másodperccel kellett több az iPhone Xs Max-nak. A második kör szintén izgalmasabb, hiszen itt jön ki, hogy valóban kevés RAM található meg az Apple telefonjában: a Samsung okostelefonja 30 másodperc alatt teljesítette a feladatokat, míg az almások telefonjának ehhez 50 másodpercre volt szüksége.

Egészen szép teljesítmény ez mindkét telefon részéről. Talán kijelenthetjük, hogy jelenleg elértünk oda, amikor elkezdnek piacra kerülni az Apple azon vetélytársai, melyek képesek valamelyest felülmúlni az aktuális iPhone modelleket. Érdemes viszont megjegyezni, hogy a valós életben kisebbek, észrevehetetlenek ezen különbségek, viszont az alábbi videó remekül demonstrálja a két készülék közötti különbséget. Nem utolsó sorban pedig érdemes lesz szeptember második felében is visszatérni a témára, s megnézni, hogy mennyit fejlődött az iPhone XI, illetve sikerül-e legyőznie a Galaxy Note 10+-t.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!