Európában, Q2-ben csökkent az Apple népszerűsége

HusztiD 2019.08.14. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 151

iphonexsrearcamera

Az Apple előző hónap elején tartotta meg aktuális pénzügyi negyedévét, mikor is megtudhattuk, hogy az iPhone eladásokból milyen mértékű volt a bevételük. Mostanra, hogy minden nagyvállalat megejtette a tájékoztatóit, a HMD Global részéről készült egy felmérés.

Amennyiben Európáról beszélünk, akkor elmondhatjuk, hogy Q2-ben az Apple 17 százalékos visszaesést tapasztalhatott az okostelefon-eladások terén az előző év ugyanezen időszakához képest. Míg tavaly ilyenkor 7,7 millió iPhone-t értékesítettek a kontinensen, addig idén csak 6,4 millióról beszélhetünk. Egy éve ilyenkor 17 százalékos volt az Apple részesedése Európában, míg legutóbb csak 14,1 százalékos.

Az első helyen továbbra is a Samsung található meg 40,6 százalékos piaci részesedéssel, kik 15,3 millióról 18,3-ra növelték eladásaikat. Ugyan 3 millióval növelte eladásait a dél-koreai gyártó, azonban az elemzők szerint koránt sem annyira fényes a helyzet, ugyanis leginkább az olcsóbb, illetve a középkategóriás modelleknek tudhatja be ezen növekedését a Samsung.

Második helyen továbbra is a Huawei található, azonban nekik sem feltétlen van okuk örülni, ugyanis az előző év második negyedévéhez képest 16 százalékkal estek vissza az eladásaik. Az abszolút nyertes pedig a Xiaomi volt, ki ugyan a negyedik helyen tanyázott az Apple mögött, hiszen a gyártó képes volt 48 százalékkal növelni eladásait.

Információ! Újabb akkumulátor csereakcióval vár az iDoki! Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!