Csúszik Trump új adója, közben emelkedik az AAPL

HusztiD 2019.08.14. 11:56 Apple 0 db 69

target-Apple

Nem olyan rég derült ki, hogy Trump egy újabb adót vezet be, amely az amerikai óriásokat fogja érinteni. Amennyiben egy nagyvállalat több, mint 300 milliárd dollár értékben importál Kínából, azt 10 százalékos vámmal illeti. Eredetileg úgy volt, hogy az új rendszer szeptember elejével lép életbe.

A minap kiderült, hogy csúszik az eredeti dátumhoz képest az adó bevezetése, így csak december 15-től lép hatályba. Ennek a hírnek a hatására a CNBC beszámolója alapján 5 százalékkal ugrott meg az Apple részvényértéke a hír közlését követő 5 percben, mely azt tükrözi, hogy a felhasználók és a befektetők igenis félnek attól, ha Trump tovább szívatja az amerikai nagyvállalatokat.

Nem olyan rég, Ming-Chi Kuónak köszönhetően megtudhattuk, hogy az Apple akár be is nyelheti ezt a 10 százalékos adót, csak hogy ne kelljen árat emelniük, s ne rontsák a saját bizniszüket. Hogy milyen újabb reformokat vezet be az elnök, illetve milyen kihatással lesznek ezek az Apple-re, az egyelőre nem tudott, de ha így folytatja, akkor tényleg ellehetetleníti a nagyvállalatokat Trump.

Információ! Újabb akkumulátor csereakcióval vár az iDoki! Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!