Az Apple immáron csak a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó

HusztiD 2019.08.08. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 192

iPhne-X-teaser-camera-002

Az IHS Markit jóvoltából nem olyan régen készült egy új felmérés most, hogy hivatalosan is véget ért az idei év második negyedéve. Az elemzők szerint az Apple eddig viszonylag stabilan tartotta magát a harmadik helyen, azonban legutóbb a negyedik helyre esett vissza az eladások alapján.

Az első számú gyártó továbbra is a Samsung, kik előző évhez képest 6 százalékkal növelték eladásaikat. Az idei év második negyedévében összesen 75,1 millió okostelefont szállítottak le világszerte. A Huawei még mindig a második helyen tanyázik az 58,7 milliós eladásával, ami egyebek mellett 8 százalékos éves növekedésnek felelt meg.

Míg az Apple tavaly ilyenkor a harmadik helyen volt a 41,3 milliós eladásával, s az Oppo a negyedik a 31,9 milliós számaival, addig most fordult a kocka. Az Oppo 36,2 millió okostelefont szállított le, ami 900 ezerrel több, mint amit az almások produkáltak. Az Oppo 13 százalékkal növelte számait az elmúlt évben, míg az Apple 15 százalékkal csökkentette.

iphone-shipments-decline

Amennyiben az összesítést nézzük, akkor összesen 331,2 millió okostelefon talált gazdára a második negyedévben, ami közel 13 milliós visszaesésnek tudható be az előző év ugyanezen időszakához hasonlítva.

Fontos megjegyezni, hogy az Apple az idei évtől nem osztja meg, hogy pontosan hány millió iPhone-t adtak el, csupán azt, hogy mennyi az azokból származó bevételük. Ebből adódóan az elemzők is csak becsülni tudnak, így egyelőre az is kérdéses, hogy mennyire pontosak az IHS Markit elemzőinek számításai.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!