Szabadalom alapján a jövőbeli MacBook-ok is Face ID-t kaphatnak

HusztiD 2019.08.07. 09:55 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 59

Face-ID-on-Macs

Megszokhattuk már, hogy az Apple folyamatosan védet le különféle szabadalmakat. Sajnos sokszor csak a levédetésig jutnak el az almások, ugyanis több eset volt rá, mikor ígéretesnek ígérkező megoldásokat védettek le, de sajnos nem alkalmazták. Reméljük, hogy a mostani pont nem ebbe a kategóriába tartozik.

Mikor az Apple 2017-ben bemutatta az iPhone X-et, akkor valahol sejthető volt, hogy a jövőben egy ugyanilyen kamerarendszerrel rendelkező MacBook-ot is a piacra dobnak. Az új szabadalom alapján ez egyáltalán nem kizárt, s rögtön több hasznos funkciót adna a MacBook tulajai számára. Természetesen ahogyan alvó állapotból felnyitnánk a laptopot, a kamera úgy egyből aktív lenne, s azonnal azonosítaná a felhasználót.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy ha úgy állítanánk be a rendszert, akkor a gép sosem menne alvó állapotba addig, ameddig azt észleli, hogy előtte ül a felhasználója. Hasznos funkció lenne ez, hiszen nem kellene állandóan ébreszteni a laptopot. A másik pedig, hogy a gép automatikusan érzékelné, hogy ül-e előtte valaki, így ha éppen azt látná, hogy nincs ott senki, akkor a háttérben futó alkalmazásokhoz kevesebb erőforrást fordítana, amivel plusz üzemidő lenne kisajtolható.

Egyelőre szó sincs arról, hogy a közeljövőben érkezne egy olyan MacBook, melyben egy TrueDepth kamerarendszer is helyt kap. Mi ennek ellenére reméljük, hogy az almások hamarosan bemutatnak egy ilyen masinát – mondjuk az új, 16 colos MacBook Pro képében, hiszen mindenféleképpen hasznos lenne.

Ti mit gondoltok? Kell-e Face ID a MacBook-okba?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!