2021-ben érkezhetnek a Face ID-vel és kijelzőbe ágyazott Touch ID-vel szerelt iPhone modellek

HusztiD 2019.08.07. 15:55 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 298

touch-id-screen

Az utóbbi hetekben nem egyszer felmerült, hogy az Apple hamarosan visszahozhatja a jó öreg Touch ID-t. Az eddigi pletykák alapján az Apple egyenesen a kijelzőbe építené az ujjlenyomat olvasó szenzort, s ezzel együtt elköszönhetnénk a két évvel ezelőtt bevezetett Face ID-től.

A jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo nem olyan rég egy új információkat osztott meg, hogy szerinte mit várhatunk. Ha minden jól megy, akkor az Apple leghamarabb 2021. folyamán dobhatja piacra azon telefonját, melyben egy kijelzőbe épített Touch ID kap helyet. Az elemző szerint a jelenleg rendelkezésre álló technológia még nem olyan fejlett, hogy az Apple standardjait megüsse, azonban a következő 18 hónap folyamán fejlődni fog annyit, hogy ezt elérje.

A jelenlegi technológiával az a probléma, hogy nem eléggé energiatakarékos, vastag, illetve a hibázási lehetőségek is nagyok. A szakértő szerint az sem kizárt, hogy két év múlva olyan telefont dob piacra az Apple, melyben egyaránt megtalálható egy Face ID és egy Touch ID párosa. Elviekben az Apple a Qualcomm paneljeit fogja használni.

Nem utolsó sorban Kuo azt is elmondta, hogy ha az Apple Watch valamikor a jövőben biometrikus hitelesítési eljárást kap, akkor az a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat olvasó lesz.

Ti mire szavaztok? Touch ID, vagy inkább Face ID?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Robi - 2019.08.07. 19:02

    Touch id

Szólj hozzá Te is!