Jailbreak által tenné még biztonságosabbá iOS eszközeit az Apple

HusztiD 2019.08.06. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 867

iphone-xs-gold

Akik évek óta használják az Apple telefonjait, azok tudhatják, hogy korábban, talán leginkább a kezdeti időkben, nagy móka volt, ha valaki jealbreak-elte saját telefonját, ugyanis általa számos olyan funkció engedélyezhető volt, melyet az almások letiltottak. Nos, most úgy néz ki, hogy pont az Apple teheti ennek köszönhetően biztonságossá a rendszereit.

A Forbes beszámolója szerint az Apple hamarosan egy új programot fog bejelenteni, melynek köszönhetően a fejlesztők jailbreak-elt készüléket kaphatnak. Jelenleg Las Vegasban kerül megrendezésre a Black Hat biztonsági konferencia, s ekkor több nagyvállalat is képviselteti magát, melyből az almások sem szoktak kimaradni. A konferencia voltaképp azért hasznos, mivel a nagyvállalatok a fejlesztőkkel együttműködve keresnek biztonsági réseket, melyeket mihamarabb foltozhatnak – általában magas pénzösszeget ajánlanak fel az óriások egy-egy súlyos hiba felfedezéséért.

Amit az Apple biztosít, jailbreak-elt készülékeket, azok majdnem olyanok lesznek, mint a fejlesztőiek. Lényegében egy fejlesztői készülékkel bármit csinálhatnak az almás fejlesztők, azonban a jailbreak-elt egy kicsivel limitáltabb lesz – úgymond ez lesz a nem almás fejlesztők ultimate telefonja. Pont annyira limitált, hogy hozzáférjenek a processzor, memória és egyéb biztonsági foltokhoz, ergo a súlyosabb sebezhetőségeket így képesek lesznek megtalálni, amit egy nem jailbreak-elt iPhone esetében nem lehetne.

A konferencia jelenleg is zajlik, s előreláthatóan az elkövetkezendő napok folyamán fogják mindezt hivatalossá tenni az almások. Reméljük, hogy ezt követően pedig több biztonsági résre találnak majd rá a fejlesztők, s az almásoknak pedig minél hamarabb sikerül foltozniuk azokat, hogy még biztonságosabbak legyenek a rendszerek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!