Újabb adót vezet be Trump, egyre nagyobb bajba kerül az Apple

HusztiD 2019.08.02. 12:55 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 282

tim-cook-donald-trump

Az amerikai elnök, Donald Trump hónapokkal ezelőtt vezetett be egy új adót, melynek köszönhetően a Kínából importált termékekre 25 százalékos vámot vetnek ki. Nos, az elnök nem olyan rég újabb bejelentést tett, mely alapján tovább szívatják az amerikai nagyvállalatokat.

Trump szeptember elsejétől egy olyan új adót vezet be, amely minden nagyvállalatra jelentős kihatással lesz. Lényeg, hogy azon nagyvállalatok, kik 300 milliárd dollárt meghaladó értékben importálnak Kínából, azok plusz 10 százalékos adót fognak fizetni. Ergo ez azt jelenti, hogy immáron nem csak az iszonyatosan magas 25 százalékos vámot kell megfizetni, hanem arra újabb 10 százalékot dobott az elnök.

Korábban Trump elmondta, hogy célja, hogy Amerikát ismételten felemelje, s szeretné, ha minden nagyvállalat a saját szülőföldjén gyártana. Ugye az Apple sokat importál Kínából, de az utóbbi napokban felmerült, hogy Texasban hozhatnak létre egy új gyárat, amely a Mac Pro gyártására szaporodott.

Reméljük a Trump által bevezetett adók miatt az Apple, valamint a többi nagyvállalat nem emel árakat az Amerikán kívül eső piacokon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. J - 2019.08.03. 13:40

    Reméljük, hogy USA szerte gombamód fognak ““szakosodni” az Apple gyárak. Aminek következtében az Apple a “made in usa” felirat biggyesztése mellett BIZTOSAN nem emel árat!!!

  2. Attila - 2019.08.06. 10:23

    Tisztán látszik a Mac pro és az iMac pro árain.
    És majd a 16” MacBook pro árain is ez fog vissza köszönni.

Szólj hozzá Te is!