Az Apple szeretné kikerülni Trump 25 százalékos adóját

HusztiD 2019.07.29. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 244

2019-Mac-Pro-design-and-thermal-management

Miután az Apple bemutatta a 2019-es Mac Prót, nem sokra rá kiderült, hogy az abszolút csúcsgépet immáron nem Amerikában fogják összerakni, mint a korábbi modelleket, hanem Kínában. Mindezt persze annak ellenére, hogy az amerikai elnök, Donald Trump nem olyan régen egy új adót vezetett be.

Mint tudjuk, Trump ismételten szeretné felvirágoztatni Amerikát, így ennek érdekében számos érdekes döntést hozott. Az egyik legfontosabb talán, hogy a Kínából importált termékekre 25 százalékos adót vet ki. Ez természetesen az olyan nagyvállalatokra, mint az Apple-re is vonatkozik, hiszen az ázsiai országban legyártott komponensek után plusz 25 százalékot kell fizetniük.

A Bloomberg beszámolója alapján az Apple nem olyan rég egy levelet írt az Egyesült Államok kereskedelmi képviselőjének, Robert Lighthizer számára, melyben eme 25 százalékos adó alól kérnek mentességet a Mac Pro kapcsán. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, az Apple kitért, hogy mennyire nem tenne jót az amerikai eladásoknak, amennyiben meg kellene fizetniük eme magas összeget.

Sajnos nem kaptak még választ az almások, azonban várható, hogy részükre sem adnak semmilyen kedvezményt. Az amúgy sem olcsó új Mac Pro így drágább lehet, de reméljük, hogy ez már nem terjed tovább a többi piacra, például Európára. Egyébként érdemes még megjegyezni, hogy az Apple különböző alternatív megoldásokat keres, hogy legalább a gyártás egy részét Kínán kívülre helyezzék át, hogy meg tudják kerülni Trump adóját.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!