Kínából Vietnámba viheti az AirPods gyártását az Apple

HusztiD 2019.07.26. 12:55 AirPods, Pletykák 0 db 99

airpods

Az utóbbi hónapokban számos azzal kapcsolatos hírt olvashattunk, hogy az Apple megpróbálja Kínán kívülre helyezni a gyártási folyamataikat. Nem csoda, hiszen Trump egy új adót vezetett be, melynek berkein belül 25 százalékos vámot kell megfizetniük a gyártóknak, ha Kínából hozzák be termékeiket.

A Nikkei beszámolója alapján az Apple következőnek Vietnámban próbálkozhat. Jelenleg három gyártó felel az AirPods legyártásáért: a GoerTek, Iventec és a Luxshare. Ezek közül a GoerTek rendelkezik egy gyárral Vietnámban, s az Apple kérésére egyelőre kis mennyiségben, de elkezdik itt is legyártani a füleseket. Amennyiben elégedettek lesznek a minőséggel, akkor itt folytathatják tovább a tömeggyártást. A meg nem erősített információk alapján az Apple szeretné, ha a többi partnerük is csatlakozna a vietnámi gyártáshoz.

Érdekes, hiszen az utóbbi hetekben nem csak az merült fel, hogy Indiában, vagy Tajvanban folytathatja tovább gyártási folyamatait az Apple, de ezentúl Vietnám is szóba jöhet. Kíváncsiak leszünk a további fejleményekre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!