microLED kijelzőt kapnak a hatodik generációs Apple Watch modellek

HusztiD 2019.07.24. 11:56 Apple Watch, Pletykák 0 db 349

apple-watch-series-4-trio

Nem ez az első eset, hogy felmerül egy microLED-del kapcsolatos hír, ugyanis korábban számos olyan pletykáról beszámoltunk, mely szerint az Apple gőzerővel dolgozik, hogy hamarosan elhozza iOS készülékeink számára az új technológiát. Nem olyan rég az Economic Daily News számolt be a legújabb információkról.

A jelenlegi szóbeszédek alapján az Apple tárgyalásokat folytat a tajvani partnereikkel, hogy kezdjenek átállni a microLED panelek gyártására. Azt ugyan nem erősítette meg a forrás, hogy mely gyártókat kérték meg erre a kaliforniaiak, de a jelenlegi Apple Watch modellekhez az LG szállítja le az OLED kijelzőket. Ha minden igaz, akkor idén még továbbra is OLED panellal lesznek az okosórák felszerelve, azonban a következő évre tervez az Apple berobbanni a microLED technológiával.

Az Apple 2014-ben vásárolta fel a LuxVue-t, akik szintén hasonló technológiával kísérleteztek. A tradicionális LCD kijelzőkhöz képest a microLED nem igényel háttérvilágítást, ám ugyanakkor megnövelt színskálával rendelkezik és magasabb felbontást tesz elérhetővé, mint az OLED. Maga a technológia még nem annyira elterjedt, hiszen még mindig drágább, mint a jelenleg használatos OLED.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!