Videón az eddigi legélethűbb iPhone XI dummy modellek; érdekes változások találhatóak az új MacBook-okban – mi történt a héten?

HusztiD 2019.07.20. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 272

Újabb hét telt el, mi pedig szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

Screen-Shot-2019-07-16-at-9.44.31-PM

Érdekes változásokra bukkant az iFixit csapata az új, belépőszintű MacBook Próban

Az Apple nem olyan rég dobta piacra az új belépőszintű, 13 colos MacBook Prót, melyben lényeges változásokat eszközöltek, hiszen a laptop megkapta a régóta várt Touch Bar és Touch ID párosát. Ha mindez nem volna elég, kétmagos Core i5 processzor helyett egy négymagosat kapott.

ifixit-base-2019-13-inch-macbook-pro-teardown

Bővebben itt.

Harmad annyi installációval 80 százalékkal több bevételt termelt az App Store a Google Play-jel szemben

A Sensor Tower jóvoltából készült egy új felmérés a két óriás digitális áruház, az App Store és a Google Play között, a januártól júniusig terjedő időszakra vonatkozóan. Ahogyan megszokhattuk, az almásoknál ismételten dübörgött a szekér.

app-store1

Bővebben itt.

Angela Ahrendts alaposan lecsökkentette a fluktuációt az Apple-nél

Az RBC Disruptors előző heti podcast-jében szerepelt az Apple egykori vezetője, Angela Ahrendts, aki egy nagyon érdekes dolgot osztott meg a hallgatókkal. Mint tudjuk, Angela öt évet töltött az almásoknál, s ezen idő alatt szinte teljesen átszervezte a belső működést.

ahrendts

Bővebben itt.

Jelentősen megnövelte az eladásokat az Apple Watch 4

Az Apple Watch eladások 22 százalékkal nőttek 2018 folyamán, számolt be róla a Counterpoint Research csapata. Úgy tűnik, hogy az ősszel megjelent negyedik generációs, EKG mérésre okosóra akkora újdonságot hozott, hogy lényegesen megnövelte a kaliforniaiak eladásait.

apple-watch-trio-2019

Bővebben itt.

iDoki akciósorozat – második rész: hardveres karbantartás a nyári kánikulában

Az iDoki akciósorozatának első felvonásában kedvezményes iPhone akkumulátor cserét vehettünk igénybe, azonban második körben a Mac felhasználóknak szeretnének kedveskedni egy hardveres karbantartási akció berkein belül, amely talán ilyenkor, nyáron a legalkalmasabb.

IMG_6778

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején megtudhattuk, hogy a napokban frissített új MacBook Pro is megkapta a harmadik generációs pillangó mechanikás billentyűzetet, majd jött a hír, hogy idén két új 10 colos iPad érkezésére számíthatunk. Láthattuk a watchOS 6 legnagyobb újdonságait, majd azt szintén, hogy mennyire hangulatos videóval emlékezett meg az Apple az Apollo-11 Holdra szállásának ötvenedik évfordulóján.

macOS-Mojave-MacBook-Pro

A hét második felében videón láthattuk az első iPhone XI dummy modelljeit, majd egy súlyos biztonsági hibáról számoltunk be, ugyanis a FaceApp a telefonunkon lévő összes fényképet feltölti a felhőbe. Végül az Apple két nagyszerű reklámját is Emmy-re jelölték, majd sajnos beszámoltunk, hogy bizony 35 százalékkal lassabb az új MacBook Air SSD-je, mint a 2018-as modellé.

Ezek voltak a 2019-es év huszonkilencedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!