Az új MacBook Pro és Air is megkapta a harmadik generációs pillangó mechanikás billentyűzetet

HusztiD 2019.07.15. 11:56 Mac 0 db 211

2019-macbook-pro-keyboard-ifixit

Az Apple az előző hét folyamán frissítette csendben a MacBook Air és Pro felhozatalát. Mint beszámoltunk, a kaliforniai vállalat csupán apróbb újdonságokat eszközölt a laptopoknál, hiszen az új MacBook Air megkapta a True Tone kijelzőt, ami mellett olcsóbb lett, viszont a belépőszintű MacBook Pro egy kicsit drágult, de cserébe itt is megjelent a Touch Bar.

Az iFixit csapata ezúttal sem volt rest, így gyorsan nekiszaladt a két laptopnak, s mint kiderült, az újoncok is ugyanazt a harmadik generációs pillangó mechanikás billentyűzetet kapták meg, mint a május folyamán piacra dobott 2019-es MacBook Pro modellek. Az Apple korábbi ígéretei alapján a harmadik generációs kivitel sokkalta strapabíróbb mint elődei, de ez úgyis csak a hónapok múlásával fog kiderülni, hogy mit sikerült összehozniuk.

Érdekes egyébként, hogy a napokban felmerült, hogy a következő frissítés alkalmával ismételten visszahozza a korábbi ollós mechanikát az Apple. Most már tudjuk, hogy a napokban frissített termékeknél ez nem történt meg, de érdemes lesz kivárni a következő nagyobb frissítést, s megnézni, hogy vajon mit lépnek a kaliforniaiak.

Ti melyikre szavaznátok? Ollós, avagy pillangós mechanika?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!