Itt az olcsóbb MacBook Air; már most bukás elé néz az iPhone XI? – mi történt a héten?

HusztiD 2019.07.13. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 193

Újabb viszonylag izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, mi pedig szokás szerint összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit, s egyben történéseit.

maxresdefault

Mikor mutatja be és dobja piacra az iPhone XI-t az Apple?

Erősen közelítünk július közepéhez, s ha azt nézzük, akkor jóformán két hónapunk van hátra, hogy az Apple bemutassa, majd piacra dobja az aktuális évi csúcsmodelleket. A korábbi évek tapasztalatai alapján az almások mindig szeptember első felében mutatták be az új modelleket, míg jobb esetben azt követő napokban már piacra is dobták.

Tim-Cook

Bővebben itt.

Visszahozza az ollós mechanikás billentyűzetet a következő MacBook Air és Pro modelleknél az Apple

Az Apple elsőnek a 2016-ban megjelent MacBook Pro modelljeinél vezette be az úgynevezett pillangó mechanikás billentyűzetet, amely a régóta használt ollós mechanikát hivatott felváltani. Teltek a hónapok, majd kiderült, hogy nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket az új eljárás, s azóta már a harmadik generációs billentyűzet is bemutatkozott, de továbbra is sok panasz érkezik rá.

Macbook-Pro-Update-Gear-Patrol-Lead-Full

Bővebben itt.

Jony Ive távozásával Jeff Williams lesz az új Tim Cook

Június végén jött a hír, hogy Jony Ive hamarosan távozni fog az Apple-től, majd ezt követően egy saját dizájnstúdiót alakít, ahol természetesen az almás vállalat lesz az első számú ügyfele. Időközben kiderült, hogy Jony ugyan az Apple dizájncsapatának berkein belül mozgott, azonban mégsem szólt bele annyira a dolgokba, mint előtte.

103250523-GettyImages-465687438

Bővebben itt.

Olcsóbb lett az új MacBook Air, frissült a MacBook Pro, közben az Apple kinyírta a 12 colos MacBook-ot

Minden előjel nélkül frissítette a tegnapi nap folyamán laptopfelhozatalát az Apple. Megérkeztek a 2019-es MacBook Air modellek, melyek még olcsóbbak lettek, ami mellett a belépőszintű 13 colos MacBook Prónál is megjelent a Touch Bar, valamint ezennel hivatalosan kaszálták a MacBook vonalat.

macbbokair

Bővebben itt.

Elemzők szerint teljesen bukó lesz az iPhone XI

Az Apple két hónap múlva mutatja be az idei évi csúcsmodelljeit, s majd csak ezután kerül kereskedelmi forgalomba, várhatóan szeptember második felében. A Rosenblatt elemzői viszont igazán pesszimistán látják a jövőt, ugyanis szerintük nem mutatkozik majd akkora kereslet a telefonok iránt, mint várnánk.

iphone-xi-render-macrumors

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején felmerült, hogy India helyett inkább Tajvanba viheti gyártási folyamatait az Apple, ami után pletyka szinten felmerült, hogy érkezőben lehet egy 5G képes, hajtogathatós iPad egyaránt. Remek videóban láthattuk, hogy miért is olyan nagyszerű a Face ID, majd egy újabb történetből tudhattuk meg, miért fontos az Apple Watch esésészlelő funkciója.

apple-macbook-pro-13-ret-2015-webcam-1500x1000

A hét második felében remek Apple Music előfizetői akcióval állt elő az Apple az amerikai piacon, majd egy újabb Mac-es biztonsági résre bukkantak, melyet időközben már befoltoztak. Végül, de nem utolsó sorban felmerült, hogy jövőre négy új iPhone-t dobhatnak piacra az almások, majd arról is hírt adtunk, hogy hamarosan végleg kinyírja a 3D Touch funkciót az Apple.

Ezek voltak a 2019-es év huszonnyolcadik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!