Az Apple segít a válsághelyzetbe jutott Japan Display-n

HusztiD 2019.07.11. 11:56 Apple, Egyéb 0 db 106

iphonexr

Mint tudjuk, az Apple egyik jól ismert partnere, a Japan Display az utóbbi időszakban igen nehéz helyzetbe került. Annyira elfajultak a dolgok, hogy jóformán veszteséges lett a vállalat működése, mivel csökkent az LCD kijelzőkre kapott megrendelések száma.

A japán Asahi beszámolója alapján az almások 100 millió dollárt fektetnek a Japan Display-be, hogy valamelyest megmentsék a csődközeli állapottól. Ugyan ez elmarad a japánok által kért 185 milliós összegtől, de voltaképp ez is jobb a semminél. Nem mellesleg az almások ezentúl nem a kínai partnereiktől rendelnek be LCD kijelzőket, hanem azok egészét a japán gyártóra bízzák. A hírek szerint ez egy újabb 540 millió dolláros bizniszt rejt magában. Sajnos arról nem szólnak a jelenlegi hírek, hogy mekkora berendelést adnak le a kaliforniaiak.

Az információk alapján a Japan Display teljes megrendeléseinek a 60 százalékát teszi ki az Apple. Hogy ezzel mennyire sikerül megmentenie az almásoknak a japán gyártót, az még kérdéses, de a jövőben még úgyis hallat magáról a téma.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!