Olcsóbb lett az új MacBook Air, frissült a MacBook Pro, közben az Apple kinyírta a 12 colos MacBook-ot

HusztiD 2019.07.10. 11:56 Kiemelt hírek, Mac 0 db 632

macbbokair

Minden előjel nélkül frissítette a tegnapi nap folyamán laptopfelhozatalát az Apple. Megérkeztek a 2019-es MacBook Air modellek, melyek még olcsóbbak lettek, ami mellett a belépőszintű 13 colos MacBook Prónál is megjelent a Touch Bar, valamint ezennel hivatalosan kaszálták a MacBook vonalat.

Az első és talán legfontosabb frissítést a MacBook Air kapta, ugyanis megérkeztek a 2019-es modellek. Jó hír, hogy a notebookok ezúttal megkapták a True Tone kijelzőt, így mostantól az adott fényviszonyokhoz képest változik majd a képernyő színhőmérséklete. Kicsikét rossz hír, hogy a hardverelemeken nem változtattak, így továbbra is egy 1,6 GHz-s, kétmagos Core i5 processzort találhatunk meg 8GB RAM-mal fűszerezve a gépben. Ha mindezt képesek vagyunk elnézni, akkor a legörömtelibb hír, hogy az Apple csökkentett az Air árszabásain 100 dollárral, így nálunk, Magyarországon a korábbi 475 ezer forint helyett 430-ról indul a notebook ára.

A második említésre méltó dolog a belépőszintű 13 colos MacBook Pro. Mint tudjuk, az entry level masina korábban Touch Bar nélkül volt szerelve, valamint egy 2,3 GHz-es, kétmagos Core i5 processzort találhattunk meg benne. Nos, a jó hír, hogy immáron ennél a modellnél is megjelent a Touch Bar, ami mellett természetesen a Touch ID-t is megkapta, valamint a processzort is lecserélték, így egy nyolcadik generációs, 1,4 GHz-es, négymagos Core i5 processzort találhatunk meg benne. GPU terén a korábbi Intel Iris 640 helyett pedig egy 645-ös vezérlőt kapott. Az új, belépőszintű MacBook Pro ára 10 ezer forinttal emelkedett, de ilyen újdonságok mellett talán mindez megbocsájtható az Apple-nek.

Végül, de nem utolsó sorban az almások meglépték azt, amit már tavaly meg kellett volna, mikor bemutatták az újragondolt MacBook Air-t. Sokakban ott volt a kérdőjel, hogy mégis mi értelme van két hasonló notebook-ot a piacon tartani úgy, hogy az Air lényegesen erősebb volt, mint a mezei MacBook. Most már hivatalos, az Apple vezetői is belátták, hogy fölösleges két egyforma terméket piacon tartani, így kinyírták a MacBook vonalat, s mellé vigaszként csökkentették az Air modellek árszabását.

Ti mennyire vagytok elégedettek a mostani, aprónak nevezhető frissítésekkel?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!