Egyre tolódik az iPhone öregedési ciklusa; egy új, Face ID-nélküli iPhone is érkezik – mi történt a héten?

HusztiD 2019.07.06. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 318

Eltelt egy újabb hét, mi pedig szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és egyben történéseit.

Screen-Shot-2019-06-27-at-2.53.20-PM

Egyre inkább lassul az iPhone öregedési ciklusa

Az utóbbi években lehetett sejteni, hogy valamikor a közeljövőben elérkezik az a pont, mikor az okostelefonok piaca betetőzik, s növekedés helyett csökkenés lesz tapasztalható. Lényegében erre mutat most rá a Counterpoint Research csapata, kik adatai alapján az idei év első negyedévében 8 százalékot csökkent az okostelefonok piaca az előző évhez képest.

iphone-2g-apple-design-book

Bővebben itt.

Trump betilthatja a végtől végig terjedő titkosítást

Az elmúlt napok folyamán az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség egy meetinget tartott, ahol nem csak az elnök, Donald Trump, de a képviselői és különféle biztonsági szervezetek szakemberei vettek részt. Az egyik fő téma a titkosítás volt, hiszen sokak szerint jó lenne, ha a nagyvállalatok le lennének korlátozva.

fbi

Bővebben itt.

Érkezik egy új, Face ID nélküli iPhone is?

Egyre jobban közeledünk szeptemberhez, mikor is az Apple bemutatja az idei évi csúcsmodelljeit. Az elmúlt hónapok folyamán számos pletykát olvashattunk a még be nem jelentett okostelefonokról, azonban most több kínai forrás is egy nagyon érdekes dologról számolt be.

touch-id-screen

Bővebben itt.

Több száz alkalmazást törölt kormányzatok kérésére az Apple

Az Apple nem olyan rég kiadta az úgynevezett Transparency Report-ot, melyből olyan érdekességeket tudhattunk meg, hogy hány alkalmazást töröltek az App Store-ból kormányzati kérésekre a tavaly júliustól decemberig tartó időszakban.

app-store1

Bővebben itt.

Már 2004-ben, Steve Jobs idejében felmerült, hogy saját bankkártyát adjon ki az Apple

Az Apple a márciusi médiaesemény berkein belül számos új szolgáltatást mutatott be, mellette pedig lehullt a lepel az Apple Card-ról egyaránt, ami magyarán mondva az almások saját bankkártyája, melyet az Apple Pay mellé szántak. A vállalat egyik korábbi vezetője, Ken Segall viszont új, eddig ismeretlen részleteket osztott meg a múltból.

apple-credit-card-2004

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején egy újabb kiemelkedő Apple reklámot láthattunk, melyben az AirPods kapta a főszerepet, majd kiderült, hogy legalább félmillió MacBook Prót érint a legújabb akkumulátor csereprogram. Kevesebb OLED panelt rendelt be az Apple, mint amelyről szerződést kötöttek, így súlyos dollár milliárdokkal lóg a Samsungnak, majd megtudhattuk, hogy immáron nem Amerikában fogják összeszerelni az új Mac Pro modelleket.

2019-mac-pro-side-and-front-800x581

A hét második felében megtudtuk, hogy július 30-án tartja aktuális pénzügyi konferenciáját az Apple, majd egy bejegyzésnek köszönhetően kiderült, hogy esélyes egy új 13 colos MacBook Pro érkezése. Végül, de nem utolsó sorban a streamszolgáltatóknak hála, egyre több kisebb zenészt és zenekart ismerhetünk meg, majd egy nagyon hasznos FaceTime újdonság mutatkozott be az iOS 13 harmadik bétájában.

Ezek jutottak a 2019-es év huszonhetedik hetére. Maradjatok velünk, ugyanis jövő héten is várhatóak újabb érdekességek, ám új fejlesztői bétákra még nem számíthatunk, mivel a harmadik kiadások pont a héten jelentek meg.

Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!