A streamszolgáltatóknak köszönhetően egyre ismertebbek az indie előadók

HusztiD 2019.07.05. 09:55 Apple Music 0 db 67

og_image_family

Olykor nagyon sok kritika éri a különböző zenestreamingelő szolgáltatókat, mint az Apple Music-ot vagy a Spotify-t, ugyanis mint köztudott, viszonylag kevés pénzt fizetnek az előadók részére. Nos, valaki akár megelégszik, akár nem a pénzösszeggel, van egy nagyon jó oldala is annak, hogy ebbe az irányba mentek el a vállalatok.

A CNET beszámolója alapján sokkal kedvezőbb a kisebb, indie zenekarok számára a streamszolgáltatás, mint anno évekkel ezelőtt a fizikális CD-s, vagy akár internetes vásárlások. A statisztikák alapján mióta egyre inkább elterjed a streamszolgáltatás, úgy nő az ismeretségük. Például az indie előadók immáron 40 százalékos szeletet tudhatnak magukénak az egész szeletből, míg két évtizede ennek a felével érhették be.

Hozzáértők szerint abban rejlik a siker titka, hogy a streamszolgáltatásoknál könnyen kereshetünk előadókra, s miután a rendszer is kiismerte, hogy miket hallgatunk, úgy a szoftver is megismer minket, s a zenei stílusunkhoz hasonló ajánlatokat dob fel, ami végül azt eredményezi, hogy egyre több új, kisebb előadót ismerhetünk meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!