Már 2004-ben, Steve Jobs idejében felmerült, hogy saját bankkártyát adjon ki az Apple

HusztiD 2019.07.02. 17:55 Apple, Egyéb, iTunes, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 351

apple-credit-card-2004

Az Apple a márciusi médiaesemény berkein belül számos új szolgáltatást mutatott be, mellette pedig lehullt a lepel az Apple Card-ról egyaránt, ami magyarán mondva az almások saját bankkártyája, melyet az Apple Pay mellé szántak. A vállalat egyik korábbi vezetője, Ken Segall viszont új, eddig ismeretlen részleteket osztott meg a múltból.

Segall szerint már Steve Jobs idejében, 2004 folyamán felmerült, hogy részben saját bankkártyát adjon ki az Apple. Az eredeti koncepció szerint a Mastercard-dal együttműködve valósították volna meg az ötletet, s minden egyes vásárlás után úgynevezett iPontokat kaptak volt a felhasználók, melyeket aztán az iTunes berkein belül, zenevásárlásra használhattak volna fel.

Ebben az időben a vállalat vezetői még úgy hitték, hogy az iTunes és az iPod lesz a vállalat irányzata, mely újra a magasba repíti őket. Egyébként nagyon kreatívak voltak a vállalat marketingesei, hiszen kezdetben az alábbi mottókkal promózták volna a kártyát: “Buy balloons, get Zeppelin”, “Buy lipstick, get Kiss” vagy “Buy airplane ticket, get Train”.

Aztán mint tudjuk, az egész koncepció kudarcba fulladt, bár Segall nem osztotta meg a pontos miérteket. Viszont most, 15 évvel később az Apple vezetői kicsit tovább gondolták a koncepciót, s hamarosan megjelenik az Apple Card, melyet majd olyan helyen is használhatnak az emberek, ahol még nem elfogadott az Apple Pay.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!