Immáron nem Amerikában rakják össze az új Mac Prót

HusztiD 2019.07.02. 15:55 Mac 0 db 100

2019-mac-pro-side-and-front-800x581

Amikor az Apple 2013-ban bemutatta a jelenleg még piacon lévő Mac Prót, akkor kihangsúlyozták, hogy a professzionális felhasználók részére szánt gépet Texasban szerelik össze. Így működött ez hosszas évekig, azonban az almások által nem olyan rég bemutatott új Mac Prónál már más lesz a helyzet.

A Wall Street Journal értesülései szerint a kaliforniaiak visszaviszik Kínába, azon belül Sanghajba az összeszerelést, s nem más, mint a Quanta Computer lesz a segítségükre. Hogy miért döntöttek így az almások, az egyelőre kérdéses. Nyilván Kínában olcsóbbak a bérek, így kevesebb kiadással számolhatnak, azonban ha azt nézzük, akkor a Trump által bevezetett vámnak köszönhetően 25 százalék így is terheli majd az Apple-t.

Egyébként a vállalat egyik szóvivője megjegyezte, hogy az összeszerelés a legutolsó lépése egy hosszú folyamatnak. Ebből kiindulva ha azt nézzük, az alkatrészeket eddig is Kínában gyártatta le az Apple, csak az összeszerelési folyamatokat vitték haza, melyet mostantól ismételten Ázsiába visznek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!