Egyre inkább lassul az iPhone öregedési ciklusa

HusztiD 2019.07.01. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 315

iphone-2g-apple-design-book

Az utóbbi években lehetett sejteni, hogy valamikor a közeljövőben elérkezik az a pont, mikor az okostelefonok piaca betetőzik, s növekedés helyett csökkenés lesz tapasztalható. Lényegében erre mutat most rá a Counterpoint Research csapata, kik adatai alapján az idei év első negyedévében 8 százalékot csökkent az okostelefonok piaca az előző évhez képest.

Ha az iPhone eladásokról beszélünk, akkor ott kicsit durvább a helyzet, hiszen ott 20 százalékra tehető a csökkenés mértéke. Érdekes viszont, hogy a szakemberek két dolgot jelöltek meg, ami a visszaesés rovására megy. Az egyik, hogy a felhasználók egyre tovább nyüstölik a telefonjaikat. Ergo míg korábban nagyjából két évente cserélték iPhone-jaikat az emberek, addig ez az idő kezd kitolódni. Egyszerűen nem az van mint régen, hogy a kétéves telefonunkat lassúnak éreznénk, s cserélnénk miatta.

A másik dolog pedig Kína. Az utóbbi negyedévekben mindent megpróbál elkövetni az Apple az ázsiai piacon, de egyelőre úgy néz ki, hogy a kínai felhasználók nem olyan mértékben veszik a telefonjaikat, mint korábban. Ez pedig nagyon is érződik a globális eladásokon – nem hiába beszélhetünk 20 százalékos csökkenésről.

A Counterpoint Research szerint legközelebb csak a 2020-as iPhone modellek megjelenését követően javulhat látványosan a helyzet, hiszen vélhetően ekkor jelennek meg az első 5G képes iPhone modellek. Ez pedig igazán nagy újdonság lesz, ami miatt sokan fognak váltani – legalábbis nagyobb arányban, mint most.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!