Jony Ive elhagyja az Apple-t; így telepítheted az iOS 13 bétáját – mi történt a héten?

HusztiD 2019.06.29. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 97

Eltelt egy hét, mi pedig szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit, s egyben történéseit.

Gather_Round_Xr-Camera-780x536

Jony Ive több, mint 20 év után távozik az Apple-től

Péntek hajnali órákban érkezett a hivatalos és egyben sajnálatos hír, mely alapján Jony Ive, az Apple örökletes dizájnguruja elhagyja a vállalatot. Jó hír, hogy Jony saját és egyben független dizájnstúdiót alapít, s az elsődleges ügyfele korábbi munkaadója, az Apple lesz.

LFW SS2013: Burberry Prorsum Front Row

Bővebben itt.

Így telepítheted az iOS 13 nyilvános bétáját

Az Apple június 3-án bemutatta a legújabb szoftverújdonságait, melyek közül az iOS 13 volt az, melynek végleges megjelenésére felhasználók milliói várnak. Mióta bemutatásra került a rendszer, azóta több kérdéssel fordultatok hozzánk, hogy mégis hogyan lehet felrakni az iOS 13 bétáját. Összeszedtük és leírjuk azokat a lépéseket, amelyek segítségével Ti is felrakhatjátok az újdonságot.

06FB3B85-E44C-4984-B806-6E94D34D3395-780x338

Bővebben itt.

Meguntad az iOS 13 bétáját? Így állhatsz vissza iOS 12-re

A napokban összeszedtük, hogy hogyan telepíthetitek fel az iOS 13 legelső nyilvános bétáját. Felhívtuk a figyelmet, hogy csak saját felelősségre rakjátok fel, hiszen még eléggé kezdetleges állapotban van, így inkább annak ajánlatos, aki több iOS készülékkel rendelkezik. Most pedig megosztjuk veletek, hogy hogyan rakhatjátok vissza a jelenleg kint lévő, iOS 12-es rendszert.

downgrade

Bővebben itt.

Az Apple a negyedik legnagyobb gaming szolgáltatóvá nőtte ki magát

A Newzoo által készített Global Games Market beszámolója egy nagyon érdekes dologra mutatott rá: az Apple jelenleg a negyedik legnagyobb játékos vállalat. Sokan nem gondolnánk, de a kaliforniaiaknak olyan egyéb ismert vállalatot sikerült megelőzniük, mint a Nintendo, EA, vagy az Activison.

dims

Bővebben itt.

Antitröszt vizsgálat ide, vagy oda, az Apple alig keres valamit a Spotify-on

Korábban beszámoltunk, hogy a svéd óriás, a Spotify antitröszt vizsgálatot indított az Apple ellen, ugyanis szerintük eléggé versenyellenes az, amit tanúsítanak. Most, hogy teltek a hetek, végre az Apple is kiállt magáért, s a CNET beszámolója alapján nem igazán nyereséges számukra, hogy a Spotify elérhető az App Store-ban.

Spotify-update-Oct-18-780x390

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején megtudhattuk, hogy 2018 folyamán mik voltak az internetes szokások és trendek, majd beszámoltunk, hogy akkumulátor csereprogramot hirdetett az Apple bizonyos 15 colos MacBook Pro modelleket illetően. Sajnos a Google hivatalosan is bejelentette, hogy kiszáll a tablet gyártásból, majd jött a hír, hogy ha minden jól megy, akkor idén ősszel érkezik a teljesen új, 16 colos MacBook Pro.

16-inch-MBP-Solo

A hét második felében felvetődött, hogy a hackerek a jövőben a billentyűzet pötyögés hangjával is feltörhetnek egy-egy készüléket, majd beszámoltunk, hogy egy kisebb, ám fontos partnerével szakított az Apple. Végül, de nem utolsó sorban felmerült, hogy az új 16 colos MacBook Pro és az ősszel érkező iPad Pro modellek is OLED kijelzőt kapnak, majd kiderült, hogy immáron 60 millió előfizetővel büszkélkedhet az Apple Music.

Ezek voltak a 2019-es év huszonhatodik hetének legérdekesebb hírei. Mivel javában tart az uborkaszezon, így a megszokottnál kevesebb érdekes híreink vannak. Mindenesetre maradjatok velünk, ugyanis lassan, de közeledünk szeptemberhez, mikor is az almások bemutatják a legújabb iPhone modelljeiket, így az idő közeledtével egyre több szivárgás lesz a még be nem jelentett készülékekről.

Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!