Az Apple a negyedik legnagyobb gaming szolgáltatóvá nőtte ki magát

HusztiD 2019.06.27. 09:55 Apple, iOS, Játékok, Kiemelt hírek 0 db 387

dims

A Newzoo által készített Global Games Market beszámolója egy nagyon érdekes dologra mutatott rá: az Apple jelenleg a negyedik legnagyobb játékos vállalat. Sokan nem gondolnánk, de a kaliforniaiaknak olyan egyéb ismert vállalatot sikerült megelőzniük, mint a Nintendo, EA, vagy az Activison.

A felmérések alapján az almások 2018 folyamán 9,453 milliárd dollár bevételt generáltak, ami az ezt megelőző évhez képest 32 százalékos növekedést jelent. Ha az Apple-re gondolunk, akkor nem feltétlen jutna eszünkbe, hogy ők az egyik legnagyobb játékipari szereplők, hiszen sok gamer egyáltalán nem ismeri el az alkalmi játékokat egy mobil készüléken sem, míg mint köztudott, egy Mac sem a játékra született.

Érdemes az első helyezettekről is szót ejteni. A dobogó legtetején a Tencent áll, kik 19,733 milliárd dolláros forgalmat generáltak, amit a Sony követ második helyen 14,218 milliárddal. A harmadik helyen a Microsoftot találhatjuk meg 9,754 milliárdos számokkal, ami nem egészen nevezhető annyira kimagaslónak, hiszen a redmondi vállalat saját konzollal és gaming részleggel bír, míg az Apple csak a mobiljátékosok szívét melengeti, s így is 300 millióval maradtak el.

Ha marad ez a tendencia, akkor nem kizárt, hogy az almások jövőre megelőzik a Microsoftot. Mondjuk most ősszel indul a vállalat előfizetéses szolgáltatása, az Apple Arcade, így érdemes lesz kivárni, s megnézni, hogy hogyan tarolnak vele az almások.

Ti egyébként várjátok már az Apple Arcade-ot?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!