Ezért ne rakd majd fel az iOS 13 bétáit

HusztiD 2019.06.10. 13:55 iOS, Kiemelt hírek 0 db 1,160

ef6842230681aa4e40115dd0460454a0

Az Apple előző hét hétfőn tartotta meg a 2019-es WWDC konferenciát, ahol megismerhettük a legújabb operációs rendszereket, melyek megjelenésére csak ősszel, nagyjából szeptember közepén számíthatunk. Az elmúlt napok folyamán több olyan kérdést kaptunk, hogy mikor lesznek elérhetőek az első béták, illetve, hogy megéri-e frissíteni.

Először is tudni kell, hogy jelenleg csak a fejlesztők bétázhatnak, a publikus béta verziókig az Apple ígérete alapján júliusig kell várni. Ergo a következő hónap folyamán érkezik az a verzió, melyet bárki felrakhat és használhat. Mi azonban mégis óvatosságra intenénk mindenkit.

Érdemes leszögezni, hogy ezen bétákat nem szabad hétköznapi használatra befogni, nem lehet azt a fajta stabilitást várni tőle, mint egy nem béta állapotú rendszertől, jelen esetben az iOS 12 bármelyik verziójától. Az Apple június folyamán adja ki a fejlesztői bétáit, de a végleges rendszereit mindig csak szeptember folyamán. Pont azért hagyják ezt a három hónapos rést a megjelenés között, hogy addigra tovább csiszolják, s nem utolsóképp előjöjjenek a hibái. Higgyétek el, a béta állapotú rendszerek tele lesznek kisebb-nagyobb hibákkal, melyek előbb-utóbb az agyunkra fognak menni.

iOS13-cover

Nem utolsó sorban érdemes arról egyaránt szót ejteni, hogy ha valaki felrakja a bétát, s hosszabb távra tervezne vele, azonban X idő eltelte után mégis visszarakná az iOS 12-t, akkor nem fog tudni megfelelően szinkronizálni a rendszerek között, ugyanis az iOS 13-ban készített biztonsági mentés feltehetően nem lesz kompatibilis az iOS 12-vel. Legalábbis az elmúlt évek folyamán ez volt a tapasztalat, de feltehetően most sem igazán lesz ez másképp. Illetve arról sem érdemes megfeledkezni, hogy egyes alkalmazásoknál kompatibilitási hiba léphet fel, mivel még nincs iOS 13-ra szabva.

Aki mégis nagyon kíváncsi, s mindenáron felrakná majdan a bétákat, akkor mi csak abban az esetben javasolnánk, ha több iOS készülékkel rendelkezik. A mindennap használatos iPhone-ra nem érdemes felrakni, mert csak fejfájást fog okozni, viszont ha mellette van elfekvőben egy másodlagos iPhone-unk, akkor azon nyugodtan lehet kísérletezgetni, ha nem szeretnénk szeptemberig várni.

Az eddigiek alapján mit gondoltok az iOS 13-ról? Melyik az eddigi legnagyobb újdonság számotokra?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.59999

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!