Ilyen lett az iOS 13, macOS 10.15, iPad OS, watchOS 6 és tvOS 13; piszok drága lett az új Mac Pro – mi történt a héten?

HusztiD 2019.06.08. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 139

A várakozásoknak megfelelően az Apple a hét elején megrendezte a WWDC ’19 keynote-ot, ahol az új Mac Pro mellett az ősszel érkező operációs rendszerekről tudhattuk meg a legfontosabb információkat.

06FB3B85-E44C-4984-B806-6E94D34D3395-780x338

WWDC ’19: bemutatkozott az iOS 13, macOS 10.15 Catalina, iPad OS, watchOS 6, tvOS 13 és az új Mac Pro

A várakozásnak megfelelően, magyar idő szerint hétfő este 7 órakor vette kezdetét az Apple 2019-es fejlesztői konferenciája, ahol bemutatkoztak a régóta várt új rendszerek, mint az iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 és a tvOS 13. Természetesen az eseményt a vállalat CEO-ja, Tim Cook nyitotta meg, ki apróbb érdekességeket osztott meg az újonnan érkező szolgáltatásaikról, mint az Apple Arcade, vagy az Apple TV+, melyek elindulására ősszel számíthatunk – ezt ugyan eddig is tudtuk, sajnos pontosabb infót nem osztott meg róla Tim.

applewwdc2019-800x574

Bővebben itt.

Újabb érdekességeket osztott meg az App Store-ról az Apple

Lassan megszokhatjuk, hogy folyamatosan vannak olyan vállalatok, melyek állandóan szembe mennek az Apple-lel az App Store miatt. Legutóbb a Spotify volt erre az élő példa, kik versenyellenes magatartásra hivatkoztak, ugyanis szerintük az almások a saját zenei szolgáltatásukat helyezik előtérbe.

app-store-principles-practices

Bővebben itt.

Egy új Audi A6-ossal vetekedhet a kimaxolt Mac Pro ára

Az Apple a WWDC ’19 konferencián mutatta be a legújabb szoftvereket, de ezek mellett örülhettek a professzionális felhasználók, hiszen a régóta pletykált Mac Prót is megvillantották. Mint ekkor kiderült, a gép indulóára 6 ezer dollár lesz, plusz a kijelző szintén 5, vagy 6 ezerbe fog fájni, függvén attól, hogy melyik modellt hozzuk ki.

Screen-Shot-2019-06-03-at-14.42.13-PM

Bővebben itt.

Rémisztő, mennyi adat szivárog ki a háttérben futó alkalmazásoknak köszönhetően

A Washington Post egyik szerkesztője, Geoffrey Fowler egy adatvédelemmel foglalkozó céggel, a Disconnect-tel karöltve járt utána egy nagyon érdekes dolognak. Mint tudjuk, manapság minden alkalmazás marketing jellegű, hiszen számos app szivárogtat ki a felhasználókról olyan adatokat, melyeket később marketing célból adnak tovább a partnereik számára.

background-app-refresh

Bővebben itt.

Briliáns és egyben kímélő módon tölthetjük iOS 13 alatt az iPhone-t

A hétfő esti médiaeseményen az Apple vezetői bemutatták az ősszel érkező új rendszereket és azoknak főbb újdonságait. Maga az előadás bő kétórás volt, azonban így is csak a legfontosabb dolgokat sikerült Timnek és csapatának bemutatnia, de természetesen azóta számos egyéb újdonságról is folyamatosan szivárognak a hírek.

Screen-Shot-2019-06-04-at-10.07.54-AM-780x391

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején láthattuk a legújabb Shot on iPhone Xs kisfilmet, amelyben a birkózó bolíviai asszonyok kapták a főszerepet, majd ezt követően szintén megtekinthettük a hét elején bemutatott új rendszerek leghasznosabb újdonságait. Ezt követően kiderült, mely készülékek támogatják majd az iOS 13-at és a macOS Catalonát, majd videón láthattuk az iOS 13 újdonságait.

macpro001-780x574

A hét második felében kiderült, hogy törli a 200 MB-os letöltési limitet az Apple, majd jött egy érdekes felmérés, mely alapján megtudhattuk, hogy Magyarországon az egyik leggyorsabb a 4G szolgáltatás. Végül beszámoltunk az iOS 13 egyik legjobb újdonságáról, majd lelepleződött, hogy az ARKit 3-at csak a legújabb iOS készülékek fogják támogatni.

Ezek voltak a 2019-es év huszonkettedik hetének legérdekesebb hírei. Maradjunk türelemmel, hiszen a következő héten biztos hallhatunk egyéb olyan újdonságokról, melyeket a fejlesztők folyamatosan felfedeznek majd az új operációs rendszerekben.

Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!