Megérkezett az új iPod Touch; túlságosan szexista Siri – mi történt a héten?

HusztiD 2019.06.01. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 621

Eltelt egy újabb hét, mit pedig újra összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

iphone-xi-render-macrumors

Megérkezett a 2019-es iPod Touch!

Nem mondhatjuk, hogy teljesen meglepetésként ért minket a hír, hiszen az elmúlt hónapok folyamán pletykaszinten felmerült, hogy új iPod Touch-csot dob piacra az Apple. Igazából március környékére saccolták a korábbi pletykák, de végül május vége lett belőle, s végre vége a várakozásnak, a tegnapi nap folyamán hivatalosan is megjelent az új generáció.

ipod

Bővebben itt.

Apróbb változásokat eszközölt a 2019-es MacBook Pro billentyűzetén az Apple

Meglepetésként ért minket, mikor az Apple az előző hét folyamán piacra dobta a 2019-es MacBook Pro vonalat. Nem nevezhetjük szignifikáns frissítésnek, ugyanis az almások az Intel kilencedik generációs processzorait mutatták be az új laptopokban, amelyek mellett halkan megjegyezték, hogy a pillangó mechanikás billentyűzeten is javítottak kicsit.

2019-macbook-pro-keyboard-ifixit

Bővebben itt.

Túlságosan szexista és lenéző, a női hangra állított Siri

Az UNESDOC egy tartalmas, közel 150 oldalas publikációt adott ki, melyben lényegében azt feszegették, hogy túlságosan szexista és lenéző, ha alapértelmezetten egy női hang kerül beállításra az olyan virtuális asszisztensekhez, mint az Apple Sirije, a Microsoft Cortanája, az Amazon Alexája, vagy a Google Assistant.

Apple-Siri-iPhone

Bővebben itt.

Szemkövető technológiával emelheti újabb szintre az AR/VR headsetjét az Apple

Ugyan az Apple még nem rendelkezik saját AR/VR képes szemüveggel, de az utóbbi években nem egy pletykát olvashattunk arról, hogy valamikor 2020/21 folyamán érkezik a termék. Konkrétumot egyelőre nem tudni a termékről, azonban egy újonnan felbukkanó szabadalom alapján egy nagyon ígéretes funkciót kaphat a kiegészítő.

ar-glasses

Bővebben itt.

2025-re az Apple is beszáll az 5G modemek gyártásába

Lassan, de kezdenek elterjedni az első 5G képes telefonok, s mint tudjuk, az Apple-nél még egyáltalán nem biztos, hogy az idei évi modellek is megkapják-e az újabb technológiát. Korábbi pletykák alapján az Intel szállíthatja le az első 5G modemeket az almások számára, melyek elviekben csak a jövő évi készülékekben kaphatnak helyet.

5g-1-696x387

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején érkezett a hír, hogy a jövőre érkező iPhone-okban bemutatkozhat a kijelző teljes egészébe épített Touch ID, majd láthattuk, hogy miképp készíthetünk 24 karátos, aranybevonatú Apple Watch-csot. Ezt követően megérkeztek az első Geekbench tesztek az új 15 olos MacBook Próról, majd kiderült, hogy még a Google is keresi a hajtogathatós telefonok értelmét.

maxresdefault

A hét második felében a Huawei vezetője mondta el, hogy esze ágában sem lenne szembeszállnia az Apple-lel, majd ezt követően jött a hír, hogy az almások immáron nem írják alá az iOS 12.2-t. Végül, de nem utolsó sorban beszámoltunk, hogy teljesen kinyírhatják a 3D Touch funkciót az új iPhone modellekből, majd jött a hír, mely alapján dual audio Bluetooth támogatást kapnak az ősszel érkező új telefonok.

Ezek voltak a 2019-es év huszonegyedik hetének legérdekesebb hírei. Maradjunk türelemmel, hiszen a következő hét után kezdetét veszi a 2019-es WWDC konferencia, ahol az Apple vezetői bemutatják a soron következő szoftverújdonságokat.

Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!