2025-re az Apple is beszáll az 5G modemek gyártásába

HusztiD 2019.05.30. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 74

5g-1-696x387

Lassan, de kezdenek elterjedni az első 5G képes telefonok, s mint tudjuk, az Apple-nél még egyáltalán nem biztos, hogy az idei évi modellek is megkapják-e az újabb technológiát. Korábbi pletykák alapján az Intel szállíthatja le az első 5G modemeket az almások számára, melyek elviekben csak a jövő évi készülékekben kaphatnak helyet.

Az Information aktuális értesülései alapján az Apple éveken belül beszáll az 5G modemek gyártásába. Ha minden jól megy, akkor legelsőnek a 2025-ben megjelenő iOS készülékek kaphatják meg azokat a modemeket, melyeket nem az Intel, vagy a Qualcomm gyárt le, hanem maga az Apple saját maguk számára.

Természetesen érthető, ha az almások beszállnak a gyártásba, ugyanis az utóbbi bő egy évben pont hasonló szabadalmak miatt folytattak pereskedést a Qualcomm-mal, melyből mint tudjuk, nem szálltak ki győztesen. Illetve ezzel a lépéssel tovább függetlenítené magát az Apple az említett két gyártótól, ami szintén plusz pont lenne. Jelenleg az iPhone Xr és Xs modelljeihez az Intel szállítja le a 4G modemeket.

Természetesen messze van még a kitűzött 2025-ös dátum, de kíváncsian várjuk, hogy végül igazak lesznek-e a mostani pletykák vagy sem. Ne feledjük, hogy korábban arra irányulóan is voltak szóbeszédek, hogy az Apple a Mac-eknél szintén lecseréli az Intel processzorait a saját gyártású ARM chipjeire, így már csak ezért is érdemes lesz megnézni, hogy mit kapunk a következő évek folyamán a kaliforniai vállalattól.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!