Szemkövető technológiával emelheti újabb szintre az AR/VR headsetjét az Apple

HusztiD 2019.05.29. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 94

ar-glasses

Ugyan az Apple még nem rendelkezik saját AR/VR képes szemüveggel, de az utóbbi években nem egy pletykát olvashattunk arról, hogy valamikor 2020/21 folyamán érkezik a termék. Konkrétumot egyelőre nem tudni a termékről, azonban egy újonnan felbukkanó szabadalom alapján egy nagyon ígéretes funkciót kaphat a kiegészítő.

A leírás szerint az Apple headsetje egy szemkövetési technológia alapján képes lenne megállapítani, hogy az adott felhasználónál melyik szem a domináns. Ezáltal a szoftver sokkal jobb képi világot adhatna, illetve valamivel újabb szintre emelné az élményt. Például a headset tudná, hogy melyik szemünk a domináns, így ott több és jobb effekteket látnánk, míg a másik szemünkre kevesebb elhomályosító effektet raknának.

Elviekben sokkal élethűbb hatást keltenének ezzel az eljárással, ezen felül pedig azért lenne jó, mivel kevesebb processzorerőre lenne szükség, ugyanis a szemüveg jobban elosztaná az erőforrások felhasználását.  Ne feledjük, hogy ez egyelőre csak egy újabb szabadalom, így egyáltalán nem biztos, hogy lesz belőle valami. Egyelőre várjuk meg, mire bejelentik, majd piacra dobják az AR/VR képes szemüveget.

Ti várjátok már az Apple első headsetjét?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!