Újabb szöget ütöttek a Huawei koporsójába?

HusztiD 2019.05.28. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 1 183

trump-huawei

Oké, a cím talán kicsit durva, de az elmúlt napok történései alapján sokan temetni kezdték a kínai nagyvállalatot. Elsőnek beszámoltunk mi is, hogy Trump tiltotta Amerikából a Huawei termékeit, majd ezt követően a gyártó nagyobb beszállítói és partnerei is felfüggesztettek minden további együttműködésüket.

Az újabb szöget ezúttal az ARM Holdings jelenti. Mint tudjuk, a Huawei az utóbbi években nagyon beharangozta Kirin chipjeit, s végre egy igazán erős, versenyképes processzort terveztek meg, de sajnálatos módon most minden elvész. Amikor már-már kezdtek belejönni a chipgyártásba, akkor vesznek el tőlük mindent, ugyanis maga a processzor ARM dizájnon alapszik, s az ARM Holdings szintén felfüggesztette az együttműködést, hiszen az ő licenceiket is érintik az amerikaiak.

Hatalmas érvágás ez a gyártó részére, hiszen ha egy új processzort terveznek, más dizájnra alapoznak, akkor évekbe telik, mire minden összhangba kerül. A Huawei egyébként MIPS, RISC-V architektúrákra állhat át, de ez is évekbe telne, így magyarán mondva mindent kezdhetnének az elejéről. A MediaTek neve szintén felmerült, hogy az ő szolgáltatásukat veszik igénybe, azonban ez eleve megbukott, hiszen eleve ARM architektúrára alapoznak ők is.

További érdekesség, hogy a vállalat évek óta fejleszti az Android alternatíváját, a HongMeng OS-t, azonban ez inkább olyan operációs rendszer, melyet a kínai piacra szántak, s hiába fejlesztik hosszas évek óta, még mindig nem tökéletes – ezért nem is dobták piacra eddig. Ha erre állnak át, az nem biztos, hogy a kínai piacon kívül máshol is érvényesülni tud-e. Egyebek mellett már két angliai szolgáltató is törölte kínálatából a Huawei 5G-s okostelefonjait, de várhatóan itt még nem ér véget a történet.

Szerintetek mi lesz a Huawei sorsa, illetve hogyan fognak felállni eme kalamajkát követően?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!