Újra zuhanóba eshet az Apple; megérkezett a 2019-es MacBook Pro – mi történt a héten?

HusztiD 2019.05.25. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 118

Eltelt egy újabb hét, de az elmúlt napok folyamán sem volt időnk unatkozni, így szokás szerint összeszedtük a legérdekesebb híreket és történéseket.

AppleRamadan001-780x413

Ismételten zuhanásba kezdhet az AAPL

Ha folyamatosan követjük az Apple körüli eseményeket, akkor tudhatjuk jól, hogy a vállalat tavaly októberben érte el az abszolút csúcsot, a 232,07 dolláros részvényértéket. Ekkor az almások értéke az egekben volt, s az egybillió dolláros piaci értéket is könnyedén átlépték.

tim-cook

Bővebben itt.

Számos ismert alkalmazás szivárogtat ki személyes adatot harmadik felek számára

Szinte megszokhattuk, hogy mindig van valamilyen balhé, ami az adathalászathoz kapcsolódik. Pont az elmúlt napokban volt egy ilyen, ZombiLoad néven, mely kifejezetten az Intel processzorait vette célba, melyeket 2011 óta gyárt az óriás.

popular-games

Bővebben itt.

Tizenegy új iPhone modellszámot jegyzett be az Apple

Az indiai MySmartPrice csapata nagyon szemfüles volt, ugyanis nemrégiben észrevettek tizenegy darab, úgynevezett szabályozási bejegyzést, melyet az Apple hajtott végre az Eurázsiai Gazdasági Bizottság adatbázisában. A jelenlegi feltevések alapján ezek az új, szeptemberben bemutatásra kerülő új modellek lehetnek.

iPhone-XI-vs-iPhone-XI-Max-1-800x450

Bővebben itt.

Új okosszemüveget adott ki a Google

A Google eredetileg 2013-ban dobta piacra az első okosszemüvegét, a Google Glass-t, mely meglepően vegyes, de inkább negatív fogadtatásban részesült. Akkoriban 1 600 dollárért kínálták a szemüveget, aminek nem igazán örültek az emberek, hiszen sokaknak aggályai voltak miatta, majd 2017-ben újra bepróbálkoztak.

Product photography of the Google Glass wearable.

Bővebben itt.

Trump teljesen kitiltotta a Huawei-t az amerikai piacról, miközben a Google elvette az Androidot

Kezd felkavarodni az a bizonyos állóvíz, ugyanis a Business Insider értesülései alapján az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump kitiltotta a kínai Huawei-t az amerikai piacról. Ennek kapcsán pedig kisebb kereskedelmi háború kitörésére számíthatunk a közeljövőben.

1557952045434

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a hír hogy számos 2011 előtti Mac-et érint a jelenleg terjedő ZombieLoad, majd egy szabadalom alapján felmerült, hogy ecsetfejet kaphat az Apple Pencil. Nem csak Trump és a Google, hanem több nagyvállalat sújtja most a Huawei-t, majd ezt követően az új MacBook Pro modellek is megérkeztek.

apple-macbook-pro-8-core

A hét második felében beszámoltunk, hogy 2013-ban az Apple közel állt a Tesla felvásárlásához, majd jött a hír, hogy a vártnál drágább lehet a harmadik generációs AirPods, ha megjelenik. Végül mostantól azt is tudhatjuk, hogy lassítani fogja-e egy-egy iOS frissítés az iPhone-unkat, majd jött a még jobb infó, mely alapján már minden MacBook modell jogosult az Apple billentyűzetszervizelési programjára.

Ezek voltak a 2019-es év huszonegyedik hetének legérdekesebb hírei. Maradjunk türelemmel, hiszen a következő hét után kezdetét veszi a 2019-es WWDC konferencia, ahol az Apple vezetői bemutatják a soron következő szoftverújdonságokat.

Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!