Közel állt a Tesla felvásárlásához 2013 folyamán az Apple

HusztiD 2019.05.23. 11:56 Apple, Apple Car 0 db 159

tesla-apple-logos

Nem titok, hogy az Apple egy időben nagyon érdekelt volt az elektromos autóiparban. Éveken át olvashattunk pletykákat a Project Titanról, azonban mint kiderült, nem olyan rég teljesen felfüggesztette a projektet a vállalat. A CNBC beszámolója szerint pedig nem állt messze az Apple, hogy felvásárolja a Teslát.

A Roth Capital Partners elemzőj

e, Craig Irwin rendelkezésre álló információi alapján az almásokat nagyon érdekelte az elektromos autóipar, ugyanis 2013 folyamán egy komoly ajánlatot tettek a Tesla számára. Emiatt Elon Musk és Tim Cook több alkalommal is találkozott. Az Apple részvényenként 240 dollárt kínált, azonban ezt Elon csapata valamiért mégis elutasította. Sajnos arról nem szólnak a hírek, hogy mi volt az indok, illetve hogy meddig mentek el a tárgyalásokkal.

Ha megnézzük, akkor 2013. januárjában a Tesla 114,5 millió részvénnyel rendelkezett, így nagyjából 27,5 milliárd dollárt fizettek volna a kaliforniaiak az autógyártóért. Szintén érdemes megjegyezni, hogy 2013. márciusáig a Tesla részvényértéke 40 dollár alatt mozgott, majd fél év múlva 180-ra kúszott fel. Ha a 40 dolláros árfolyamhoz hasonlítunk, akkor az almások szép summát fizettek volna, azonban úgy tűnik, Elon bízott a vállalatában, s innentől mondhatjuk, hogy fellendülésnek indult.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!