Ismételten zuhanásba kezdhet az AAPL

HusztiD 2019.05.22. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 329

tim-cook

Ha folyamatosan követjük az Apple körüli eseményeket, akkor tudhatjuk jól, hogy a vállalat tavaly októberben érte el az abszolút csúcsot, a 232,07 dolláros részvényértéket. Ekkor az almások értéke az egekben volt, s az egybillió dolláros piaci értéket is könnyedén átlépték.

Ezt követően az Apple, s mellette a többi nagyobb tech vállalat zuhanásba kezdett. Az almások január elején érték el az utóbbi hónapok legmélyebb pontját, mikor 142 dollárra csúszott a részvényértékük. Szerencsére innentől kezdve fellendülés volt tapasztalható, hiszen már február elején beszámoltunk az örömtelibb hírről, mely alapján akkor ismét az Apple volt a legértékesebb vállalat.

Mint a napokban megtudtuk, a Trump által bevezetett új adónak köszönhetően emelkedtek az amerikai árak, s az elemzők szerint még további áremelkedésre lehet számítani. Ebből kiindulva, a HSBC elemzői úgy hiszik, hogy a 25 százalékos adó jelentős kihatással lesz az Apple-re az idő előrehaladtával, s ennek következtében 160 dollárral emelkedhet meg egy iPhone előállítási ára.

Ez a 160 dollár azért is érdekes, mivel a napokban a hozzáértők 5-10 százalékos növekedéssel számoltak, ez a 160 dollár pedig annál jóval több, még akkor is, ha az ezer dolláros iPhone Xs-ről beszélünk. Ennek köszönhetően valószínűleg Amerikában tovább drágulnak majd az árak, az pedig negatív hatással lehet az eladásokra, így az almások részvényértéke lehet, hogy ismételten hosszas zuhanó tendenciát mutathat.

Ne feledjük, ezek csak elemzői becslések, s hogy végül mi lesz a Trump által bevezetett adó végkimenetele, az csak hetek, hónapok múlva fog meglátszani.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!