Új okosszemüveget adott ki a Google

HusztiD 2019.05.21. 11:56 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 340

Product photography of the Google Glass wearable.

A Google eredetileg 2013-ban dobta piacra az első okosszemüvegét, a Google Glass-t, mely meglepően vegyes, de inkább negatív fogadtatásban részesült. Akkoriban 1 600 dollárért kínálták a szemüveget, aminek nem igazán örültek az emberek, hiszen sokaknak aggályai voltak miatta, majd 2017-ben újra bepróbálkoztak.

Úgy tűnik, hogy most újra nekifutnak, ugyanis tegnap este bejelentésre került, hogy megérkezett a Glass Enterprise Edition 2 szemüveg. Ahogy a neve elárulja, a Google a vállalati szféra felhasználóit célozza meg vele, s számos kiterjesztett valóságbeli funkciót kínál, amivel megkönnyíthetik az emberek mindennapi munkáját.

A szemüveg lelkét egy Snapdragon XR1 processzor adja, ami mellett egy 8 megapixeles kamerát és USB C portot találhatunk meg, melyen felül egy 640 x 360-as felbontású mini kijelzőt is kapunk. Elviekben sokkal energiatakarékosabb, mint elődje, s az Android Oreónak köszönhetően könnyebb hozzá fejleszteni.

Ne feledjük, korábbi szóbeszédek alapján az Apple is dolgozik egy hasonló okosszemüvegen, de erről sajnos semmilyen konkrét infó nem szivárgott még ki a pletykákon kívül. Ha minden igaz, akkor ezen termék a következő év folyamán érkezhet, addig pedig érdemes megnézni, hogy hogyan muzsikál a Google legújabb üdvöskéje.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!