Napokon belül Magyarországon is elindult az Apple Pay; drágulnak az Apple termékek – mi történt a héten?

HusztiD 2019.05.18. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 730

Gyorsan elrepült egy újabb hét, s az elmúlt napok folyamán sem unatkozhattunk, így szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

Screen-Shot-2019-05-14-at-5.48.47-PM

Trumpnak köszönhetően emelkedtek az Apple termékek árai

Egy jó ideje tudni, hogy az amerikai elnök, Donald Trump egy új adó bevezetésével próbálja meg csökkenteni a kínai importot. Ahogyan várható volt, ez nagyon negatív hatással van a gyártókra, hiszen több helyen várható áremelés, akárcsak z Apple-nél.

tim-cook-donald-trump

Bővebben itt.

Megérkezett az iOS 12.3, macOS 10.14.5, watchos 5.2.1 és tvOS 12.3

Az Apple percekkel ezelőtt tette elérhetővé a iOS 12.3, macOS 10.14.5, watchos 5.2.1 és tvOS 12.3 rendszerek végfelhasználói verzióját, melyekre immár hetek óta várunk. Mielőtt frissítenénk, nézzük milyen újdonságokat rejt magában az iOS 12.3.

Apple-tv-ipad-pro-iphone-watch-now-screen-05132019_big.jpg.large_2x

Bővebben itt.

Az okostelefonok uralják a gaming piacot

Az Entertainment Software Association (ESA) jóvoltából készült egy új felmérés, melyben több, mint 4 ezer amerikai felhasználót sikerült megkérdezniük a játékos szokásaikról. Ugyan még mindig népszerűek a konzolok és a PC-k a piacon, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az okostelefonok.

US-gaming

Bővebben itt.

Hogyan használd Magyarországon az Apple Pay-t?

Felpörögtek az események az elmúlt nap folyamán, hiszen pont a hét elején számoltunk be arról, hogy végre-valahára Magyarországon is elérhetővé válik napokon belül az almások fizetési szolgáltatása. Elviekben jövő hét hétfőtől az OTP Bank ügyfelei részesülhetnek az Apple Pay adta lehetőségekben, de reméljük, hogy hamarosan több banknál egyaránt támogatott lesz a szolgáltatás.

Apple-Pay-iPhone-X

Bővebben itt.

A Google CEO-ja szerint az Apple luxusként adja el felhasználók számára az adatbiztonságot

A Google vezetője, Sundar Pichai nem olyan régen a New York Times részére adott egy interjút, ahol szóba került az adatbiztonság. Az óriás első számú embere természetesen megvédte a saját álláspontjukat, melyet a Google képvisel, illetve kicsit firtatta, amit az almások művelnek.

selling-privacy-as-a-luxury-good

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében kiderült, hogy végre-valahára Magyarországon is elindul az Apple Pay, majd jött egy pletyka arról, hogy mely készülékeket nem fogja támogatni az ősszel érkező iOS 13. Láthattunk egy remek videót az almásoktól, hogy jobban bírja a napot egy iPhone Xr, mint mi magunk, majd az iPhone XI modelljeinek öntvényei is megcsodálhattuk.

iphone-11-molds

A hét második felében kiderült, hogy egy nagyon súlyos biztonsági rést, a ZombieLoad-ot foltozza a macOS 10.14.5-ös verziója, majd ezt követően újabb jó hír érkezett, mely alapján újabb 13 európai országban debütál az Apple Pay. Végül láthattuk, hogy milyen új két új színt kap az iPhone Xr utódja, kiderült, hogy a WWDC ’19 berkein belül kaphatjuk meg az új Mac Prót.

Ezek voltak a 2019-es év huszadik hetének legérdekesebb hírei. Maradjunk türelemmel, ugyanis bő két hét múlva kezdetét veszi a WWDC ’19-es konferencia, ahol az Apple vezetői bemutatják a legújabb operációs rendszereket.

Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!