Hiába a csökkenés, továbbra is az Apple vezeti az amerikai okostelefon-eladásokat

HusztiD 2019.05.15. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 313

iphonexsrearcamera

Az Apple még április végén tartotta meg a 2019 Q2-es pénzügyi konferenciáját, majd ezt követően olvashattunk különféle elemzői kimutatásokról, melyek nem egészen szolgáltak biztató számokkal. Ezúttal viszont a Canalys szakemberei jelentkeztek a legújabb kimutatással, melyből kiderült, hogy mi volt a helyzet az amerikai piacon az idei év első negyedévében.

Az első három hónapban az Apple 14,6 millió telefont szállított le, ami 19 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, ugyanis akkor 17,9 milliót sikerült. Ez jelenleg az amerikai piac eladásainak a 40 százalékát tette ki, amivel elmondható, hogy az almások voltak a top gyártók az első három hónapban.

A második gyártó továbbra is a Samsung, s az előző év ugyanezen időszakához képest 3 százalékkal növelték az eladásaikat, így legutóbb 10,7 millió telefont passzoltak el. Harmadik helyen az LG 24 százalékos csökkenést könyvelhetett magának, így legutóbb csak 4,8 millió telefont szállítottak le. A negyedik és ötödik helyen lévő Lenovo és TCL párosa 42 és 31 százalékos növekedést produkált, s az előbbi 2,4, mg utóbbi 1,4 milliós eladásokat produkált.

Screen-Shot-2019-05-09-at-6.12.34-PM

Az egyéb kategóriába sorolható felhasználók sajnos nem büszkélkedhetnek, hiszen 65 százalékkal adtak el kevesebb telefont, mint egy évvel ezelőtt, ugyanebben az időszakban. Egy éve 7 millió leszállított készülékről beszélhettünk, míg most csak 2,5-ről. Amennyiben a piac egészét nézzük, akkor ott 18 százalékos visszaesést tapasztalhatunk, s a tavalyi 44,4 milliós eladások 36,4-re csökkentek.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!