Antitröszt vizsgálatot folytat az Európai Bizottság az Apple ellen a Spotify miatt

HusztiD 2019.05.14. 09:55 Apple, Apple Music, Kiemelt hírek 2 db 208

apple-music-vs-spotify

Korábban olvashattunk arról híreket, hogy a Spotify szerint az Apple versenyellenes magatartást folytat, hiszen a saját operációs rendszerein az Apple Music-ot helyezik előtérbe, míg a Spotify alkalmazását elnyomják. Ekkor a streamszolgáltató megpróbált dűlőre jutni az almásokkal, de úgy tűnik, hogy mindhiába, hiszen az Európai Bizottság felé fordultak.

Mint tudjuk, a Spotify amúgy sem kedveli az Apple előírásait, ugyanis előfizetéstől függően az almások 15 vagy 30 százalékos részesedést vonnak le. Ugyebár ezzel szemben az Apple Music esetében ilyenről nem beszélhetünk, ugyanis házon belül marad minden. Ez pedig hatalmas előnyt ad az almásoknak, így a Spotify is elkezdte bevezetni új előfizetőinél a tiltást, hogy ne lehessen az App Store-ból letöltött alkalmazáson belül előfizetni.

Az Európai bizottság megkezdte az antitröszt vizsgálatot, hiszen a Spotify eddig nem boldogult. Első körben a versenyszabályzatok be nem tartásával vádolják az almásokat, de valószínű még bővebb kivizsgálást fog igényelni az ügy. Amennyiben bűnösnek találják az Apple-t, akkor természetesen pénzbírságot szabhatnak ki, melynek mértéke a vállalat éves bevételének a 10 százaléka lehet legfeljebb.

Szerintetek mennyire indul hátrányos helyzetből a Spotify? Valóban szükséges egy antitröszt vizsgálat indíttatása? Nyilván a Google Playből letöltött alkalmazásoknál is kell fizetni az előfizetések után a szolgáltatóknak, a másik pedig valahol érthető, hogy az Apple is a saját szolgáltatását próbálja meg minél inkább előtérbe helyezni.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Bigyo - 2019.05.14. 12:20

    Ha van egy LG tv-m akkor lehet hogy nem samsung hangrendszert veszek hozzá. Ennyi erovel az osszes gyartot be lehetne perelni ilyen jogon. Ha akarom Spoty is lehetne a zene szolgaltatom de en az AM-ot valasztom. Egyebkent ez a birsag kinek a kezebe kerul?

    • Gumicsízma - 2019.05.14. 21:17

      Soros kezébe :D

Szólj hozzá Te is!