Ilyen lesz az iOS 13, macOS 10.15 és a watchOS 6; távoznak az Apple veteránjai – mi történt a héten?

HusztiD 2019.05.11. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 634

Eltelt egy újabb hét, mi pedig ismételten összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és történéseit.

curved

 

Ezek Lehetnek az iOS 13, macOS 10.15 és a watchOS 6 lehetséges újdonságai

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a 2019-es WWDC konferenciáig, azonban a Bloombergtől jól ismert Mark Gurman megosztotta, hogy mik lehetnek a szóban forgó főrendszerek aktuális újdonságai. Ne feledjük, az alábbi információk egy olyan szakértőtől származnak, kinek félig-meddig bennfentes kapcsolatai vannak, így érdemes lehet odafigyelni rá.

public-beta

Bővebben itt.

Minden veterán távozott az Apple eredeti dizájncsapatából

Az elmúlt napok folyamán számoltunk be arról, hogy a három veterán hagyja el az Apple-t, azonban nem telt el sok idő, hiszen immáron egy újabb veteránnak számító dizájner, Miklu Silvanto hagyja el a kaliforniai vállalatot. Ezennel pedig elmondható, hogy lényegében felbomlott az Apple original dizájncsapata.

30853-50928-888-Jony-Ive-at-Apple-Park-l

Bővebben itt.

Egyre frusztráltabbak az Apple dolgozói, kezd elveszni az Apple Store-ok varázsa

A Bloomberg nem olyan régen egy új cikket közölt le, mely alapján egyre nagyobb a frusztráltság az almások azon munkavállalói között, kik valamelyik Apple Store-ban dolgoznak. A beszámoló szerint a kaliforniaiak üzletei az utóbbi évek folyamán hatalmas átalakuláson estek keresztül, s ez nem csak egy rosszabb légkört, hanem egy kevésbé vásárló-barát jelleget ad a boltjaiknak.

apple-bangkok_store-opening-interior_11072018

Bővebben itt.

Egy fogyasztóvédelmi csoport szerint az Apple átveri a felhasználóit az iPhone üzemidejével kapcsolatosan

Egy angliai fogyasztóvédelmi csoport, a Which? azt állítja, hogy az Apple átejti felhasználóit az iPhone modelljeinek üzemidejeivel, ugyanis magasabb használati időt ígérnek, mint amit a való életben kibírnak. Például az is kiderült a felmérésük alapján, hogy a tavaly ősszel megjelent iPhone Xr-nél a legnagyobb a különbség.

iphonexr

Bővebben itt.

Még azt is túléli az AirPods, ha lenyeled

Úgy tűnik, hogy az Apple-nek immáron nyelés-biztossá kell tenni a fülesét, az AirPods-ot, hiszen már erre is akadt példa. Legújabb történetünk egy tajvani fiatalról szól, kinek álmában rejtélyes módon sikerült lenyelnie az egyik vezeték nélküli fülest.

airpods

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején nagyon hasznos videókban ismerhettünk meg néhány kisegítői lehetőséget az Apple Supportnak köszönhetően, majd jött a hír, hogy az almások végleg kinyírják az Aperture-t. Fél év alatt több, mint 24 startupot vásárolt fel az Apple Tim elmondása alapján, majd egy újabb szabadalomról is olvashattunk, mely alapján érkezhet a retina szkennerrel szerelt MacBook.

Screen-Shot-2019-05-08-at-5.37.55-PM-3

A hét második felében bemutatkozott az Android Q, mely az iPhone X/Xs-ből merített ihletet, majd szó esett arról, hogy a Foxconn gyárthatja az Apple részére a microLED paneleket. Végül hat hosszú hónap kihagyás után láthattunk egy új drónfelvételt a már teljes pompájában lévő Apple Parkról, s ezt követően még egy remek iOS 13 koncepcióvideót is megtekinthettünk.

Ezek jutottak az idei év tizenkilencedik hetére. Lassan, de egyre közelebb kerülünk a júniusi WWDC ’19 konferenciához, így maradjunk türelemmel, hiszen hamarosan bemutatkoznak a legújabb operációs rendszerek, s addig is lesznek még további érdekességek.

Szép napot mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!