A Foxconn már a microLED kijelzőkre koncentrál

HusztiD 2019.05.08. 15:55 iPhone, Pletykák 0 db 305

curved

Hamarosan érkezhetnek a microLED panellal szerelt Apple termékek. Legalábbis ezt állítja az Economic Daily News, kiknek értesülései szerint a Foxconn hatalmas erőket fektet a technológiába, hogy elnyerjék az almások kegyeit, s tőlük rendeljék majd be az első paneleket, melyek a jövőben leváltják az OLED kijelzőket.

Igazából nem ez az első pletyka a microLED-et illetően, hiszen korábban is számos pletyka volt róla, a probléma azonban még mindig az, hogy túl nagy kihívást jelent a gyártóknak, ugyanis nehezebb is gyártani, mint egy mezei OLED panelt, valamint drágább mulatság. Mindenesetre a piac ezt tartja az OLED panelek következő kihívójának, hiszen sokkal jobb, szebb képet ígér, illetve az idő előrehaladtával nem halványulnak, fakulnak ki a diódák, mint az OLED esetében, valamint maga a panel könnyebb és vékonyabb egyben.

leddisp

Hogy a Foxconn-nak voltaképp mikorra jön össze az, hogy tömeggyártásba tud menni a microLED-del, az egyelőre nagyon kérdéses. Ming-Chi Kuo korábban azt jósolta, hogy 2021-re megtörténhet az átállás, ugyanis ekkorra nem csak az iPhone, hanem az iPad, Apple Watch és a MacBook modelljei egyaránt megkaphatják a microLED technológiát.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!