IHS: mégsem annyira vészesek az Apple Q1-es iPhone eladásai

HusztiD 2019.05.07. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 86

iphone-xr-colors-splash-800x451

Az Apple az elmúlt napokban ejtette meg aktuális pénzügyi konferenciáját, ahol kiderült, hogy voltaképp kicsivel maradtak el az előző éves adatoktól. Mivel a kaliforniai vállalat ezentúl nem osztja meg a pontos eladási számokat, így első körben az IDC számításait tekinthettük meg, melyek eléggé negatívak voltak.

Ezúttal az IHS elemzőcsapata állt elő a legújabb statisztikával, kik kicsit derűsebben látják a világot, mint a többi elemzőcsapat. Az Apple szintén a harmadik helyen tanyázik, s a top gyártó még mindig a Samsung a 70,8 milliós eladásaival, melyet a Huawei követ 59,1 millióval. Ha a piaci megoszlásokat nézzük, akkor a Samsung 22, míg a Huawei 18 százalékkal birtokolta a piacot.

Az Apple itt sokkal jobban teljesített, ugyanis míg az IDC csapata 36 millió eladott iPhone-t számolt, addig az IHS 43,8 millióval kalkulált. Amennyiben helyesek a számításaik, akkor a piac 14 százalékát tudhatják magukénak az almások, s az előző éves teljesítményükhöz képest 16 százalékkal csökkentek az eladásaik, nem pedig 30 százalékkal, ahogyan az IDC jósolta.

Screen-Shot-2019-05-02-at-9.01.36-PM

Ha a piac egészét nézzük, akkor némi csökkenést figyelhetünk meg, ugyanis 2018 első negyedévében 345,6 millió készüléket szállítottak le a gyártók, addig most 6,3 százalékkal kevesebbet, ami szám szerint 323,8 milliót jelent.

Ne feledjük, ez is csak egy újabb elemzés a többi közül, így pontosan nem fogjuk tudni, hogy mely csapat számításai állnak közelebb a valósághoz. Kár, hogy immáron az Apple nem osztja meg ezen adatokat, de nyilván megvan rá az okuk, hogy miért nem.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!